Sun, RFID şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Sun, RFID şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

Java teknolojisinin yaratıcısı ve önde gelen savunucusu Sun Microsystems, Sun Java System RFID çözüm portföyüne yatırımını artırdı. Java teknolojisine sahip RFID cihazları için hazırlanan Sun Java System RFID yazılımının yeni sürümünü kısa süre önce duyuran Sun, bu yeni sürümde Java Standard Edition ve Java Micro Edition desteği ile RFID cihazlarının veriyi doğrudan işleyebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji desteğiyle, veri trafik yükü hafifliyor, RFID uygulamaları daha da kolay yaygınlaştırılabiliyor.

Java teknolojisine sahip RFID cihazları için hazırlanan yazılım, verilerin doğrudan cihaz üzerinde akıllı biçimde işlenmesine ve filtre edilebilmesine imkan sağlıyor. Bu, büyük geniş ölçekli RFID uygulamalarında hem ağ yapısını ve kullanıcıları yığınla bilgi akışından koruyor hem de ihtiyaç duyulan ağ bileşenlerinin sayısını azaltarak, ağ yönetimini basitleştiriyor.

Geniş konsorsiyum

Sun gelecek kuşağın akıllı RFID okuyucularının ve cihazlarının geliştirilmesi için aralarında Intermec, SIS Technologies, ThingMagic’in de yer aldığı birçok RFID okuyucu ve cihazlarının üreticisi firma ile birlikte çalışıyor. On yılı aşkın bir süredir işbirliği yapmakta olan dünyanın önde gelen teknoloji entegrasyon ve çözüm sağlayıcı firması olan SIS Technologies ve Sun, son olarak SIS’in güvenli, uzaktan yönetilebilir 915 MHz, çok protokollü RFID cihazı (okuyucu/yazıcı) SIS’Mustag için birlikte çözüm geliştiriyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!