Sulukuleli Gülsüm evini kaptırmadı

Güncelleme Tarihi:

Sulukuleli Gülsüm evini kaptırmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 23:08

SULUKULE’de yıkımları sürdüren Fatih Belediyesi’nin bir sahibinin direndiği evini yıkabilmek için yıllar önce ölmüş olan bir çifte dava açtığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Fatih Belediye Başkanlığı, Sulukuleli Gülsüm Bitirmiş’in açtığı davalar nedeniyle bölgede ayakta kalan son bir iki yapıdan biri olan evi 2 yıl boyunca yıkamadı. Bunun üzerine belediyenin avukatları evin tapusundaki isimlere, yani Bitirmiş’in 52 yıl önce vefat eden dedesi Hakkı ile 40 yıl önce vefat eden babaannesi Saniye hakkında istimlak davası açtı.

Uzman görüşü

Gülsüm Bitirmiş’in yıllar önce ölmüş akrabalarına açılan davayla ilgili uzmanlar böyle bir kararın yok hükmü taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Aydın Aybay, Maltepe Üniversitesi “Ölüye dava açılamaz. Mahkeme davalıyı görecek, karar verecek. Yaşadığı düşünülerek açılan bir davaysa, bu kez davalıya tebligat çıkarılacak. Ulaşılamadığı takdirde nüfusta yaşayıp yaşamadığına bakılacak.”

Ceza avukatı İhsan Paksoy “Ölüye dava açılmaz, mirasçılarına açılır. Dava açılmışsa mahkeme öldüğü nüfus kayıtlarına göre tespit edilmekle birlikte yargılamayı durdurur, davacıya davanın mirasçılara ihtar edilmesi için süre verir. Eğer hüküm kurulmuşsa yargılamanın iadesi sözkonusu. Hasımsız dava olmaz, böyle bir karar yok hükmündedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!