Sultanları ürkütüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Sultanları ürkütüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2005 02:05

Dışişleri Bakanı Gül, Anayasa Mahkemesi’nin yabancıya mal satışını iptal eden kararını eleştirdi. Gül, ‘İstanbul’a dünya zenginleri, krallar, sultanlar gelip oturamıyor. Büyük bir payı kaçırıyoruz’ dedi.

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi’nin yabancılara taşınmaz mal satışını iptal etmesini eleştirdi. Yabancılara mülk satışının Türkiye gibi büyük bir ülke için korkulacak bir şey olmadığını ifade eden Gül, ‘İstanbul’a niçin dünyanın en büyük zenginleri, sultanları gelip oturmuyorlar. Büyük bir payı alamıyoruz’ dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Gündem 2005 konulu toplantısının akşam yemeğinde uzun bir konuşma yapan Gül, Anayasa Mahkemesi’nin yabancılara mülk satışını yasaklamasıyla ilgili bir soruya özetle şu yanıtı verdi:

Hükümet doğruyu yaptı. Yabancılara mülk satışı Türkiye gibi büyük bir ülke için korkulacak bir şey değil, aksine teşvik edilecek bir konu. Bununla ilgili hükümet kararlı biçimde en kısa sürede üzerine düşeni yapacaktır. İstanbul’a niçin dünyanın en büyük siyasetçileri, zenginleri, sultanları, kralları gelip oturmuyorlar. Çok büyük bir payı alamıyoruz.’

BAŞMÜZAKERECİ POPSTAR OLDU

Gül,
hükümetin AB başmüzakerecisini atamadığına dair eleştirilere de değinerek, ‘Başmüzakerecinin kimliği hiçbir ülkede bu kadar büyütülmedi. Türkiye’de ise adeta magazinleştirilip, popstar haline getirildi. Günü geldiğinde duyurulacak’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!