Sultanahmet ve Ayasofya trafiğe kapatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Sultanahmet ve Ayasofya trafiğe kapatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 14:19

Sultanahmet ve Ayasofya meydanları trafiğe kapatılarak yayalaştırılıyor. Yayalaştırılan bölgeye, resmi araçlar, ifaiye, ambulans, polis, zabıta, PTT, konsolosluk araçları girebilecekler ancak park yapamayacaklar. Yayalaştırılan bölgede yer alan bina ve işyerlerine yükleme, boşaltma ve diğer ihtiyaçlar için yaz aylarında (Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül) 23.00-08.00, kış aylarında ise 21.00-08.00 saatlerinde araç girebilecek. Uygulama 7 Haziran'da başlayacak.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmayla özel araçlar Sultanahmet Meydanı’na giremeyecekler. Turist kafileleri ring sefer yapan otobüslerle belirlenen indirme-bindirme yerlerine kadar getirilecek. Turistler bölgede yaya olarak gezilerini tamamladıktan sonra tekrar turist otobüslerinin bulunduğu park yerine gelerek bölgeden ayrılacak.

Yayalaştırma projesi kapsamında, Bab-ı Hümayun, Kabasakal, Atmeydanı, Yerebatan caddeleri ile Tevfikhane, Kutlugün, Seyit Hasan, Utangaç, Dalbastı, Ticarethane sokakları araç trafiğine katılarak yürüyüş ve turistik alan haline getirildi.

Turist otobüsleri için Cankurtaran deniz fenerinin bulunduğu alanda 160 araçlık, Sultanahmet Camii karşısı Dalbastı Sokak, Çemberlitaş Atik Ali Camii arkası ve Sahil Kennedy Caddesi Küçükayasofya çıkışı benzin istasyonunun yanında da 150 araçlık otopark hazırlandı.

Turist otobüsleri park alanına getirdikleri turist kafileleri ring araçları veya aynı otobüsler ile Ahırkapı Caddesi-İshakpaşa Caddesi üzerinden yayalaştırılmış alana gelerek (yayalaştırılmış alan başlangıcı) Bab-ı Hümayum Caddesi-Kabasakal Caddesi devamında İSPARK (İndi-Bindi) otoparkına giriş yapacak.

Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet ve civarı gezilip ardından ring servis ile Kabasakal Caddesi-Yerebatan Caddesi (yayalaştırılmış alan sonu) Prof. Dr. Kazım İsmail Gürkan Caddesi, Bab-ı Ali Caddesi, Şeref Efendi Sokak-Vezirhan Caddesi'ne gelinerek İSPARK (İndi-Bindi) otoparkına giriş yapacak. Burada Kapalıçarşı, Nuruosmaniye ve civarı yaya olarak gezilip ardından Vezirhan Caddesi-Peykhane Caddesi, Üçler Sokak-Nakşibent Sokak-Şifa Hamamı Sokak-Küçükayasofya Caddesi bitiminden Kennedy Caddesi (sahil) üzerinde bulunan otopark alanına dönülecek. Turist otobüsleri belirlenen otoparklar dışında duramayacak, indi-bindi yapamayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!