Şule Perinçek emniyette ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Şule Perinçek emniyette ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 17:41

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına gelerek ifade verdi.

Haberin Devamı

Ergenekon operasyonuyla gözaltına alınan Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek akşam saatlerinde avukatıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi. Şule Perinçek daha sonra emniyetten ayrıldı.

Perinçek bilgisine başvurmak için polis tarafından çağrıldığını söyledi. Şule Perinçek, emniyetten çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Perinçek, "Basında yayımlanan Yargıtay Krokisi için geldik. Bilgimize başvuruldu. İşin tuhaf yanı krokinin bize fakslandığı tarih operasyondan yaklaşık bir hafta önceki tarihe denk geliyor. Biz burada bunları belirttik. Doğu Perinçek'in sağlık durumu iyi. Biraz sinirli. Avukatlarım bize fakslanan numarayı tespit etti" dedi.

BİLGİSİNE BAŞVURULDU

Ergenekon operasyonuyla tutuklanan Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek akşam saatlerinde avukatıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Perinçek bilgisine başvurmak için polis tarafından çağrıldığını söyledi. Hangi konu ile ilgili bilgisine başvurulduğunu sorulması üzerine Şule Perinçek: "Polis bilgime başvurmak için beni çağırdı. Gazetelerde çıkan haberlerdeki Yargıtay krokileri ile ilgili haberlerden dolayı bilgime başvurulacak. Doğu Perinçek'in sağlık durumu ve morali iyi ama biraz öfkeli" diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞULE PERİNÇEK DÜN CEZAEVİNDEKİ EŞİYLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne nakledilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'i eşi ve 15 yaşındaki oğlu ziyaret etmişti.

Doğu Perinçek'le 1 saat boyunca görüşen Şule Perinçek çıkışta eşinin 3 kişilik koğuşta kaldığını ve morali gayet iyi olduğunu belirtip "Biz geçmiş olsun dileklerini kabul etmiyoruz. Acılı bir durumumuz yok. Gerçekten önümüzün açık olduğunu düşünüyoruz. Esas bu işin altında kalacaklar başkası. Onlara geçmiş olsun denilmesi gerekiyor" diye konuşmuştu.

Şule Perinçek, konuşmasının devamında "Bugün açık görüş günü olduğu için eşim ile görüştüm ve bazı mesajlar verdi. Eşim mesajında, gazetelerde yayınlanan iddiaların tam bir rezillik olduğunu ve bunların hiçbir tutarlığı ve doğru olacak yanı olmadığını söyledi ve yakın zamanda doğruların ortaya çıkacağını belirtti. Yargıtay ile ilgili krokiler var suç dosyasında. O krokinin faks numarasını avukat arkadaşlarımız tespit etti ve bir kitapevine ait olduğu belirledik. Partiye yapılacak bu baskından 7 gün önce bu kadar suç unsurunu gönderip suç delili diye almaya gelmişler. Bu kadar komik olabilecek bir durum. Dava diye elinizde tutabilecek iddia diye bir şey yok. Ayrıca bu suçlardan dolayı bizlerden İşçi Partisi'nin, Kemal Alemdaroğlu'nun, İlhan Selçuk'un suçlanması gerçekten komik. Eşim, 'Kendi suç dosyalarını üretiyorlar bunlar' diyor ve suçlarını ilan ediyorlar. Hepsi yakında yargılanacak, gerçekten yargılanacak olan gerçek suçlulardır. Onlar da dosyalarına giriyor. AKP ile İşçi Partisi karşı karşıya gelmiştir bu davada. AKP'nin kapatılması davasına denk düşmesi o bakımdan da anlamdadır. İşçi Partisi'nin bu konuda mücadele ettiği, AKP'nin kapatma davasındaki iddiaları uzun zamandır yapıldığı zaman getirip çeşitli makamlara zaten iletmiştik. İddianamesi uzun zamandır yazılıyordu AKP'nin İşçi Partisi tarafından. Bu bir rastlandı değildir. AKP'nin iddianamesi ile İşçi Partisi'ne gelen bu saldırının iki gücün geldiğinin işaretidir. Önümüzdeki dönemde kötü bir şeyle karşılaşmayacağımızı biliyorum. Dava ne zaman açılır ne olur? Bir iddianame hazırlanabilecek mi? O iddianamenin içine sokuşturulmaya çalışılan insanlar o kadar bir birinden farklı ki mümkün değil dava haline getirmek bakalım nasıl becerecekler." demişti.

Haberin Devamı

Perinçek eşi Doğu Perinçek hakkındakı suçlamaları da hatırlatarak, "Terör örgütü PKK'ya silah verildiği konusunda, Barzani'ye Doğu Perinçek'in referans verdiği söyleniyor ve bunu sormuşlar. 120 ton silah bu, 12 TIR. Doğu Perinçek'in gücüne bakın siz. Barzani'ye referans veriyor, silahlı kuvvetler de bunu PKK'ya teslim ediyor. Bakın ne arıyorsanız var, silahlı kuvvetler ve Barzani bile var. Bugün yoldan geçen birine soralım bakalım kim mücadele ediyor? Kim şehitler veriyor, ordumuz veriyor. Bölücülere karşı sınırlarımızı korumak üzere. Onun arkasında İşçi Partisi haritaları gündeme getiren, Büyük Ortadoğu Projesi'ni açığa çıkaran ve bunun mücadelesini veren İşçi Partisi var. İkisi de hedefte. Bunu çok yadırgamamak gerekiyor diye düşünüyorum" diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!