Sulama kanalına düşen çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

Sulama kanalına düşen çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 18:12

ŞANLIURFA’da, koyunları otlatırken dengesini kaybederek DSİ’ye ait sulama kanalına düşen 12 yaşındaki İmam Devizyan yaşamını yitirdi.

Köylüler ve sağlık ekiplerinin seferber olduğu olayda, küçük çocuğun sulama kanalındaki cesedi güçlükle çıkarıldı. Küçük çocuğun ölüm haberini alan yakınları, Arapça ağıtlar yakıp, saçlarını yolarak gözyaşı döktü.

Olay, saat 14.00 sıralarında Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde bulunan Balaban Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Merkeze bağlı Şıhçoban Köyü’nde oturan ilköğretim 4. sınıf öğrencisi İmam Denizyan, okul çıkışı ailesinin sahibi olduğu koyunları otlatmaya başladı. Saat 14.00 sıralarında koyunları ile Balaban Köprüsü yakınlarından geçen Denizyan, dengesini kaybederek sulama kanalına düştü.

Olayı görenlerin ihbarda bulunmasının ardından güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı. Kısa bir aramanın ardından küçük çocuğun cesedi sulama kanalından güçlükle çıkarılarak otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Bu sırada olayı duyarak sulama kanalı etrafına koşan ve küçük çocuğun öldüğünü öğrenen yakınları ise sinir krizi geçirdi. Köy sakinleri ile güvenlik güçlerinin teselli etmeye çalıştığı Denizyan’ın annesi ve yakınları, Arapça ağıtlar yakıp, saçlarını yolarak gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!