Suikasttan iadesi istendi

Güncelleme Tarihi:

Suikasttan iadesi istendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 23:23

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Marmaris’te kaldığı otelde suikast girişiminde bulunulmasıyla ilgili 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Haberin Devamı

Mahkeme Heyeti, Adalet Bakanlığı’ndan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in adresinin belli olması nedeniyle iade talebi yazısı isteminde bulundu. Duruşmada sanıklar iddianame ile eklerinin hatta sadece HTS kayıtlarının bile 35 bin sayfayı geçmesi nedeniyle bilgisayar talebinde bulundu.

SANIKLARIN GÜVENLİK ŞİKÂYETİ
Duruşmada söz alan sanık Gökhan Şahin Sönmezateş ve sanık avukatları güvenlik zafiyetinden şikâyet etti ve bilinçli olarak duruşmaya getirilirken halkın önünden geçirildiklerini öne sürdü. Mahkeme Başkanı da “Haricen birtakım sıkıntılar yansıdı biz de gerekli yazışmaları yapacağız” dedi. Bazı sanıklar da güvenlik önlemlerinin arttırılmasına yönelik dilekçe sundu.

SUÇU KABUL ETTİ TAHLİYE İSTEMEDİ
Sanık Gökhan Şahin Sönmezateş, duruşmada suçunu kabul ettiğini beyan ederek tahliye talep etmediğini söyledi ve “90 bin yılın üzerinde hapisle yargılanırken bana tahliye verilse terörist ve FETÖ’cü kisvesiyle çıkmam” dedi. Sönmezateş’ten sonra bazı sanıklar da tahliye talep etmediklerini kaydetti.

İDAM İPİ ATTILAR
SANIKLAR Muğla Ticaret Odası’nda hazırlanan duruşma salonuna getirilirken yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bu sırada  dışarıda toplanan kalabalık bir grup, sanıklar cezaevi aracından indirilirken “İdam isteriz” sloganları atıp sanıklara ip ve yumurta fırlattı. Kalabalık içindeki bazı kişiler ise bariyerleri aşıp sanıklara saldırmaya kalkışınca polis kendilerine engel oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!