Suikast iddianamesinde ilginç ifadeler

Güncelleme Tarihi:

Suikast iddianamesinde ilginç ifadeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2010 17:21

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç ile dönemin donanma komutanı şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit'e yönelik suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame onaylandı. İddianamedeki ilginç ifadeler dikkat çekti.

Haberin Devamı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli iki amirale suikast planladıkları ve uyuşturucu ile TNT kalıbı bulundurdukları iddiasıyla hakkalarında soruşturma yürütülen 9’u tutuklu teğmen 19 sanık hakkındaki iddaname İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 7 Mayıs 2009’da başlayacak ve 3 gün sürecek olan davanın Poyrazköy Davası ile birleştirilmesi yönündeki talebini de ilk duruşmada karara bağlanacak.

İDDİANAMEDE İLGİNÇ İFADELER

İddianamede, aramalarda bulunan ‘Çağataydan gelen’ isimli excel belgesinde 173 kişinin fişlendiğine yer veriliyor. Ele geçirilen belgede 173 kişinin çeşitli şekillerde sınıflandırıldığı görülürken, 173 kişinin isim ve soy isimlerinin karşılarına, kadınlara karşı aşırı ilgisi var, sık sık geneleve gidiyor, fikri yapısı bize uygun", "ailesi balkan göçmeni", "amcası polis", "sık sık geneleve gidiyor", "alkolik", "cep telefonunda ayetel kürsi duası var", fg'ci takiyye yapıyor olabilir", "babası ve amcası polis", "ermeni","alevi dostlarımızdan", "....albayın referans listesinden", ".... r ef er ansı yl a ", referansı", "kız arkadaşı fettullahçı", "abisi sakallı, babasının f. gülen yandaşlarıyla ilişkisi var", "irtica, baba hacı, anne kapalı, kız arkadaşı kapalı", "ermeni asıllı", "babası polis", "ateist, güvenilir", "annesi kanser hastası, desteklenmeli", "abisi polis", "kürtleri sevmiyor", "yalaka", "üstlerle arası iyi", "porno cd dağıtıcısı", "fetullahçı", "psikolojik peoblemli", "dersleri kötü", "kız düşkünü" şeklinde şahsi durumları, dini, siyasi ve sosyal görüşleri, etnik kökenleri hakkında değerlendirme notlarının yazıldığına yer verildi.

ÖCALAN’IN RESİMLERİ VE ÖRGÜT BİLDİRİLERİ...

Aramalarda bulun bir diğer belgede de terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan' nın fotoğrafının bulunduğu, terör örgütüne ait bildirilerin ele geçirildiğine ilişkin anlatımların yer aldığı iddianamede ayrıca zanlıların evlerinde yapılan aramalarda Kuleli Askeri Lisesi'nde görev yapan bir kısım görevlilerin özel hayatları hakkında bilgi ve değerlendirmelerin yazılı olduğuna yer verildi.

Haberin Devamı

'SEKS PARTİLERİ' İHBAR MEKTUBUNDA / İŞTE İDDİANAMENİN TAMAMI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!