Suikast eylemine gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Suikast eylemine gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Hahamlara suikast yapılacağı ihbarı polisi alarma geçirdi. Kars’ta marangozluk yapan İ.R. polislerce yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen zanlı sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

İSTANBUL Emniyeti’ne gönderilen ihbar mektubunda, Kars’ta marangozluk yapan İ.R.’nin Hahamlara yönelik suikast gerçekleştirmek üzere İstanbul’a geldiği bilgisi yer aldı. Bunun üzerine harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar mektubundaki bilgilerden yola çıkarak İ.R.’yi takibe aldı.
Telefon ve fiziki takip sürerken İ.R., bilinmeyen numaraları arayarak sinagogların telefon numaralarını istedi ve ankesörlü telefondan arayarak, sinagoglarda çalışmak istediğini söyledi. Sinagog yetkilileri de polisi arayarak kendilerini arayan kişiden şüphelendiklerini aktardı. Organize ekipleri, önceki gün İ.R.’yi Küçükçekmece’de dayısının evinde gözaltına aldı. Suikast iddialarını kabul etmeyen İ.R., ifadesinde “Yahudilerden nefret ediyorum. Ancak eylem yapmak gibi bir niyetim yoktu” dedi. Üzerinde ve kaldığı evde herhangi bir suç aleti bulunmayan İ.R., Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi. Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan İ.R., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!