'Suçlu' köpekler rehabilitasyonda

Güncelleme Tarihi:

Suçlu köpekler rehabilitasyonda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 22:27

MANİSA'da sahiplerinin yönlendirilmesiyle kahve baskını, gasp gibi çeşitli suçlarda kullanılan büyük bölümü pitbull cinsi 39 köpeğe çeşitli tarihlerde el konuldu. Köpekler, rehabilite edilmeleri için Manisa Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne teslim edildi.

Haberin Devamı

18 kişilik profesyonel ekip tarafından tedavilerinin yanı sıra bakımları yapılarak beslenen köpekler, yeni yaşamlarına alıştı. Birbirlerine zarar vermemesi için her biri ayrı kafeslerde tutulan köpekler, sahipleri tarafından kullanıldıkları olayların tekrarlanmaması için sahiplendirilmiyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş şunları söyledi: “Bu hayvanlar aslında çok saldırgan hayvanlar olmayıp, sahipleri tarafından bu şekilde alıştırdıkları için böyle bir davranış sergiliyorlar. Tedavileri yapıldıktan sonra, uysal bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. El konulan bu köpeklerin sahiplendirmelerini  yapmıyoruz. Bu hayvanlara ekiplerimizin gözetimi altında rehabilite hizmetleri verilerek, tedavilerine burada devam ediliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!