Suç örgütü elebaşı işadamı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Suç örgütü elebaşı işadamı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 12:17

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 10 ilde ihaleye fesat karıştırma, tehdit, şantaj gibi suçlara karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen ve tutuklanan 13 şüphelinin elebaşı olduğu belirtilen Kayserili işadamı Ahmet Memiş, poliste 10 saat süren sorgusunda 55 sayfa ifade verdiği ortaya çıktı.

İzmir'de Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın yürüttüğü soruşturma sonunda, 10 ilde, 40 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen oparasyonda, aralarında ‘Ergenekon davası' sanığı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen, Kayserili işadamı Ahmet Memiş, Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi A.Ş., Alsancak Diş Hastanesi Müdürü C.Ü., Ege Üniversitesi Hastanesi Müdürü N.K., Ergenekon sanıklarından emekli albay Levent Göktaş'ın sahibi olduğu güvenlik firmasının ortaklarından emekli astsubay İ.G., Genel Müdürü U.S., dersane müdürü L.K., emekli binbaşı N.Ö., Kayseri'de görevli astsubay M.Y., Sivas İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay İ.G.'nin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda da, 2 el bombası, 3 tabanca, Kalaşnikof tüfeğe ait parçalar, çok sayıda fişek, üzerinde kamera bulunan saat ve anahtarlık, 7'si dizüstü 13 bilgisayar, hançer, tüfek dürbünü, telsiz ele geçirildi. Polisteki sorgularının tamamlanmasının ardından 14'ü daha önce serbest bırakılan şüphelilerden, 18'i adliyeye sevk edilmişti. Çıkarıldıkları mahkemede, çetenin lideri olduğu belirtilen Kayserili işadamı Ahmet Memiş, Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi A.Ş., Alsancak Diş Hastanesi Müdürü C.Ü., Ege Üniversitesi Hastanesi Müdürü N.K.'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı. Zanlılardan birisi savcılıkça, Sivas İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay İ.G.'nin de aralarında bulunduğu dört kişi ise, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Suç işlemek amacı ile ‘örgüt kurma ve yönetmek' suçlarından tutuklanan işadamı Ahmet Memiş, poliste 10 saat aralıksız verdiği 55 sayfalık ifadesinde, daha önceden hazırlanan sorulara tek tek cevap verdi. İbrahim Şahin'i 5 yıl önce, işyerinde pazarlama bölümünde çalışan emekli asker G.A. sayesinde tanıdığını, Muzaffer Tekin ile Şahin'in oğlunun düğününde tanıştıklarını belirtti. Memiş, İbrahim Şahin'in İzmir'e geldiğinde sık sık Işıkkent'teki işyerine gelip sohbet ettiklerini ve çay içtiklerini de vurguladı, Şahin'i ‘milliyetçi, vatansever' biri olarak bildiği için sevdiğini ve saygı duyduğuna da değindi.

İddiaya göre, Ahmet Memiş'in örgüte destek sağlamak amacıyla, Diyarbakır'da açılan Tedaş-Dicle minibüs hattını almak için bu ilde ve komisyonda görevli emniyet müdür yardımcısından yardım aldıkları da ortaya çıktı. Memiş'in Diyarbakır'a gidip bu ihaleyi almalarını sağlayan emniyet müdür yardımcısı ile sık sık buluşup görüştükleride tespit edildi. Örgüt elebaşı Ahmet Memiş'in İzmir'deki meyve suyu fabrikasının bağlı bulunduğu semt karakolunda görevli bir polis memurunun, üç ayrı karakoldan GBT'sini (Genel Bilgi Toplama) 22 kez sorguladığı da tespit edildi.

KADINLI ŞANTAJ

Suç örgütünün hastane ihalelerin almak için kadınlı ve görüntülü şantaj yaptıkları da anlaşıldı. Şüphelilerin Ege Üniversitesi Hastane Müdürü N.K.'nın çete tarafından Gümüldür'de temin edilen bir kadınla evde birlikte sevişirken görüntüsünü çektikleri ve ihaleyi kendilerine vermemesi durumunda bu görüntüleri yaymakla tehdit ettikleri tespit edildi. Çetenin Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi A.Ş. ve 13 personelini ihale öncesi Karşıyaka'da bulunan lüks bir gece kulübüne götürüp eğlendirdiği, 4 bin lira hesap ödendiği de vurgulandı. Polisin ortam dinleme yaptığı A.M.'nin telefon konuşmalarında Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi A.Ş. ile “Ergenekon'dan” suç ortağı olduğunu da söylediği belirlendi.

DALAN VE AYGÜN'DEN PARA İSTEMİŞ

İddiaya göre şebekenin, Ergenekon davasında tutuklanıp serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve İstanbul eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'dan para desteği de istedi. Ahmet Memiş'in şirketin şubelerini açmak için Sinan Aygün'den para sözü almasına rağmen, kendisini oyalayıp parayı vermediğini belirttiğini söylediği bildirildi. ‘Ergenekon' terör Örgütüyle hiçbir bağlantısının olmadığını sık sık tekrarladığı belirlenen Memiş, İbrahim Şahin ve Muzaffer Tekin ile birlikte olan fotoğrafların da ATO'nun açılışında çekildiğini, emekli albay Erdal Sarızeybek ile de görüştüklerini belirtti.

Polisin, suç örgütü elebaşı konumundaki işadamı Ahmet Memiş'in işyelerinde yaptığı ortam izlemesinde ve telefon görüşmeleri sonucu Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunan bir kişiyi, Kemalpaşa İlçesi'nde bulunan tarihi eserlerin yerini göstermesi için bir günlüğüne dışarı çıkartmak istedikleri, daha sonra bu istekten vazgeçtikleri anlaşıldı. Ayrıca, 5 yıl önce işadamı Şekip İriboz'u kaçırıp zorla 39 bin liralık senet imzalattıkları dinlemelere takıldı. ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, ihaleye fesat karıştırma, nitelikli yağma, tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, şantaj ve rüşvet’ suçlarından tutuklanan Ahmet Memiş, polise verdiği 55 sayfa ifadede, “Evimde ele geçen kılıcı duvar süsü olarak kullanıyordum. Emekli binbaşı Mehmet Ali Alkan ile ticari ilişkim yoktur. Devlete karşı suç işleyen itirafçıları yetkililere teslim ettim. Suç örgütü lideri değilim” dedi. Memiş'in, suçlamaların hiçbirini kabul etmediği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!