Subaru dizellerle çok daha güçlü

Güncelleme Tarihi:

Subaru dizellerle çok daha güçlü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

Bayraktar Otomotiv’in temsilciliğindeki Japon Subaru, Autoshow fuarına 11 modelle katılıyor. 725 metrekarelik Subaru standının yıldızları ise Impreza Sedan ve Forester Dizel olacak.

Dünyada bir ilk olan Subaru Boxer Dizel teknolojisi Legacy ve Outback’ten sonra şimdi de Subaru’nun yıllardır en çok tercih edilen ve beğenilen modeli Forester’a uygulandı. Nisan ayında tamamen yenilenerek tam bir SUV görüntüsüne kavuşan, boyutları büyüyen, çok daha geniş ve şık hale getirilen Forester’ın dizel versiyonu İstanbul Autoshow’da tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Comfort ve Limited olarak 2 opsiyon seçeneği ile piyasada yer alacak Forester Dizel’in satış fiyatı 70 bin 240 YTL ve 75 bin 240 YTL. Comfort versiyonun standart donanımları arasında sunroof, ön sis farları, 8 airbag, VDC, cruise control, direksiyondan kontrollü 6 CD çalar ses sistemi yer alıyor. Limited versiyonda bunlara ek olarak deri koltuk döşeme ve elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu bulunuyor. 2.0 lt. motor hacmine sahip Forester Dizel, 6 ileri manuel şanzıman ile satışa sunulacak. Araç, 147PS / 3600rpm beygir gücünde ve 350Nm / 1800rpm tork üretiyor. Yakıt tüketimi ise ortalamada 6,4 lt/100km.

IMPREZA SEDAN

Son zamanlarda gerçekleştirdiği iddialı atılımlarla model yelpazesini genişleten Subaru, efsane modeli Impreza’nın Sedan karoser seçeneğiyle de fuardaki yerini alıyor. Geçtiğimiz yıl baştan aşağı yenilenerek hatchback karoser ile piyasaya sunulan Subaru Impreza’nın Sedan seçeneği, Eylül ayı başında 34.900 YTL’den başlayan fiyatlarla otomobil severlerle buluştu. Autoshow 2008 aracılığı ile daha geniş kitlelere tanıtılacak Impreza Sedan rakipsiz AWD teknolojisi ve üstün kalitesi ile C segmentinde rekabet kurallarını değiştirecek bir model.

Türkiye pazarında 1.5R ve 2.0R motor seçenekleri ile satışa sunulan Impreza Sedan’ın başlıca standart donanımları arasında cruise control, elektrikli katlanır yan aynalar, otomatik klima sistemi, deri donanım paketi ve 8 airbag yer alıyor. Impreza Sedan 1.5R, 107 beygir ve 142Nm/3200rpm tork üretiyor. Aracın yakıt tüketimi ise ortalamada 7.5 (düz vites). Impreza Sedan 2.0R ise 150 beygir gücünde ve 196Nm/3200rpm torka sahip. Aracın yakıt tüketimi ise ortalamada 8.4 (düz vites).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!