Sual kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Sual kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 02:45

Sual kelimesi birçok kişinin bildiği bir kelime olmasına rağmen eş anlamı ve anlamı genellikle bilinmemektedir. Oysa sual kelimesinin eş anlamlısı günlük hayatta pek çok kez kullanılan bir kelimedir. Peki Sual kelimesinin eş anlamlısı nedir? Sizlere sual kelimesinin eş anlamlısını detaylıca inceledik.

Haberin Devamı

Sual kelimesi dilimize Arapçadan girmiş bir kelimedir. Türk Dil Kurumu sual kelimesinin anlamını soru olarak değerlendirmiştir. Sual kelimesi soru anlamına gelmesi sebebiyle kolaylıkla cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

 Sual Eş Anlamlısı

 Sual kelimesi ile soru kelimesi yakın anlam, anlamdaş veya eş anlamlı kelimelerdir. Gündelik yaşamda daha çok soru kelimesi kullanılsa da eş anlamı olan sual kelimesi de bu kelime yerine kullanılabilir.

 Genellikle bir durum karşısında cevabını alabilmek için karşı tarafa yöneltilen cümleye soru denir. Soru bu cümle ile oluşur. Ayrıca buna sual de denmektedir. Bu iki kelime cümle içerisinde birbirlerinin yerine kullanılabilirler. Sual kelimesi ve eş anlamlı kelimesi ile ilgili örnek cümleler şu şekildedir:

 - Bugün ona çok soru sordum.

 - Bugün ona çok sual sordum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!