Şu anda dünyada birçok insan Cobain'in ruh dünyasında yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Şu anda dünyada birçok insan Cobainin ruh dünyasında yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2002 01:30

Arabesk kralı Orhan Gencebay, ünlü Nirvana Grubu'nun solisti Kurt Cobain'le ilgili bilinmeyen bir yönünü anlattı.

Roll dergisi, Haziran sayısında Orhan Gencebay'la yaptığı röportajı yayımladı. Gencebay, Erkin Koray'dan Led Zeppelin'e, Viec Chesnutt'tan Kurt Cobain'e çeşitli müzisyenlerin müziklerini yorumladı, ruhundaki etkileri anlattı.

Röportaj sırasında Gencebay önce Nirvana'nın Smells Like Teen Spirit'ini dinliyor, ardından Kurt Cobain'i anlatıyor: ‘‘Eziklik de var ama bir protest yapı da var. Feryadı öyle salya sümük bir feryat değil. İlk olarak küçük oğlum dinletti, yıllar önce. Hikayesini de anlattı, gözlerim doldu. Sonra birçok eserini dinledim. Hepsinde o duyguyu gördüm. Yaşamının çok dramatik olması, finalini çok gençken kendi eliyle hazırlaması beni çok üzdü. Bir resmini gördüm, bir kartpostal, oturmuş hüngür hüngür ağlıyor. Beni çok etkiliyor. Yaşamayı isteyen ama nedir bu, diyen bir yandan olumsuzluklara karşı tepkisini koyan, özel yeteneğe sahip biriydi. Mutlu olmak isteyen fakat sorunlarını aşamayan, çok iyi müzik yapan özgün birisi. Hüngür hüngür ağlayan birini kartpostal yapmışlar, kim etkilenmez ki? Şu anda dünyada birçok insanın bu duyarlılığın içinde olduğunu, Kurt Cobain'in ruh dünyasını yaşadığını sanıyorum.’’


OĞLUMA ROCK'ÇI MISIN DİYE SORDUM, BU İDDİALI OLUR DEDİ


Orhan Gencebay'ın Batı müziğiyle ilişkisini biraz da küçük oğlu kuruyor. Orhan Gencebay, Roll'de yayımlanan söyleşisinde oğullarından şöyle bahsediyor: ‘‘Küçük oğlum 21 yaşında, şu anda Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım'da okuyor. Baba-oğul olarak barışığız. Felsefesi güzel, dikkati güzel. Büyük oğlum, Türk müziğiyle ilgilendi, devlet konservatuarında, Türk müziği bölümündeydi. Ama dünya müziğini dinliyor ve seviyor... Küçük oğlum 13-15 yaşlarında metalciydi, o yaşlarda öyle oluyorlar genelde. Sonra muhtelif yaş dilimlerinde değişiyor. Ona sordum geçen gün, 'oğlum, sen rock'çı mısın?' diye. 'Baba bu çok iddialı olur' dedi. Kendini oraya tam konduramadı. Bir ara gitar çalıştı, fazla derinlemesine gitmedi. Ama çok güzel resim yapıyor.’’ Orhan Gencebay, oğlunun kendisine doğumgününde hediye ettiği, 60'ların hippi simgelerinden ‘‘peace’’ (barış) kolyesi takıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!