Su alan sandal altı can alıyordu

Güncelleme Tarihi:

Su alan sandal altı can alıyordu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 10:49

Denize açılan 6 çocuk, sandalın su alması üzerine denize atladı.Balıkçılar tarafından kıyıya çıkarıldı

Haberin Devamı


Yaşları 13 ile 17 arasında değişen Öner Cora, Hakan Açıkbaş, Doğan Can, Enes Güllü, Berk Özdemir ve Orhan Tiryaki, bugün saat 12.30 sıralarında komşuları Yalçın Keskin'e ait sandalı alarak Kilimli Limanı'ndan denize açıldı.

Kıyıdan yaklaşık 300 metre açılan çocuklar, sandalın bir anda su alması üzerine korkuyla denize atladı. Çocukların yardım çığlıkları üzerine kıyıda bulunan balıkçılardan Ahmet Özdemir ve Mustafa Dostum, kendilerine ait kayıklarla çocukların bulunduğu bölgeye gitti. Yüzme bildikleri için soğukkanlıklarını koruyan ancak yoruldukları için kulaç atmakta zorlanan 6 çocuk sandallara alınarak kıyıya çıkarıldı. Çocuklardan Öner Cora'nın emanet olduğu için su alan kayığı bırakmak istemediği, balıkçıların iknası sonucu tekneye alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Korku ve panikten titreyen çocuklar, çağrılan 112 Acil Servis’teki görevliler tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık durumlarının iyi olması üzerine çocuklar bölgeden uzaklaştı.

Çocukları kurtaran Ahmet Özdemir, “Çocukların sandaldan atlayarak panikle yüzmeye çalıştığını gördüm. Mesafe uzak olduğu için karaya çıkamayacaklarını, boğulma tehlikesi geçireceklerini düşenerek kayıkla yanlarına yaklaştım. Hepsi korku ve şok içerisindeydiler. Kayığa alarak kıyıya çıkardım” dedi.

Su alan sandal altı can alıyordu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!