Stresten dökülen saçlara özel şampuan

Güncelleme Tarihi:

Stresten dökülen saçlara özel şampuan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2011 11:42

Toprakta ve insan vücudunda bulunan 59 elementi içerdiği ifade edilen şampuanın, stres kaynaklı saç dökülmesinden yakınanlara çözüm olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

“Anti Stres Formüllü Bioxcin” adlı şampuanı üreten firma Biota Laboratuvarları Market ve Parfümeri Kanalı'nın Pazarlama Müdürü Zeynep Işın, 2002'de kurulan şirketin güzellik sorunları ve kozmetik ihtiyaçlarına karşı toprakta ve insan vücudunda bulunan 59 element felsefesiyle çözümler ürettiğini ifade etti.
Müşteri profilinin ve beklentilerinin ortaya konulması ve tüketim alışkanlıklarının saptanması amacıyla, geçen yıl Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Trabzon'da 20-44 yaş arası 1270 kişinin katılımıyla bir araştırma yaptırdıklarını aktaran Işın, şunları kaydetti:
“Geçen yıl ve 2009'da yaptırdığımız iki ayrı araştırmada stres saç dökülmesinde bir numaralı sorun olarak karşımıza çıktı. Saç dökülmesi oranı, 2009'da yüzde 56, 2010'da ise yüzde 43 oranında tespit edildi. 2009'daki araştırma kışın yapıldığı için saç dökülmesi oranı daha yüksek çıktı. 2010'da yaptırdığımız araştırma ise yaz aylarına denk geldi. Mevsimlerin hem fizyolojik hem psikolojik etkileri var. Saç dökülmesi kışın artar, yazın azalır. 2009'daki araştırmada, saç dökülmesi sorunu yaşayan 10 kişiden 6'sı, 2010'da yine 10 kişiden 7'si saç dökülme sorununun stres kaynaklı olduğunu belirtti.”

ANTİ STRES FORMÜLLÜ ŞAMPUAN

İki yıl üst üste bu verileri elde edince, stres kaynaklı saç dökülmesine karşı bir ürün hazırladıklarını anlatan Işın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Saç derisi ve saç köklerinin sağlıklı olmasıyla saçların dökülmesi ve sağlıklı olması direk alakalı. Stres, ciltte ve saç diplerinde de birtakım deformasyonlara yol açıyor, cildin PH değerini bozuyor, saç köklerindeki minerallerin eksilmesine neden oluyor. Saçın ihtiyacı olan birtakım mineraller var, çinko, demir magnezyum gibi. Formülü gizli olan bu ürün içinde de bitkisel mineraller var. Bunun sağladığı katkıyla beraber saç dökülmesine karşı etkili bir formülasyon elde etmiş olduk. Bu ürün tabii ki strese iyi gelmiyor, ama stresin saç dökülmesine neden olduğu etkilerini gideriyor. Anti stres formüllü ürünümüz, saç diplerindeki PH değerini yerine getiriyor, saç köklerinin mineral eksilmesini tamamlamış oluyoruz. Bu ürün, Türkiye'de anti stres formüllü ilk şampuan.”
Zeynep Işın, 1270 kişiyle yapılan araştırma sonuçlarına göre, saç dökülmelerinde bölgesel bir farklılık görülmediğini, ancak zorlaşan yaşam koşullarının stresi ve buna bağlı olarak saç dökülmesi gibi sağlık sorunlarını artırdığını kaydetti.
Stresin neden olduğu sağlık sorunlarına karşı insanların farkındalıklarının da arttığına işaret eden Işın, özellikle de saç dökülmesinin insanlarca en çok önemsenen sorun olduğunu belirtti.
Işın, “Hazırladığımız bu özel üründe, saç dökülmesine karşı çözüm olan ekstramız yüzde 100 bitkisel mineralleri içeriyor. Bu ürün herkesin kullanabileceği türden, kesinlikle bir ilaç değil. Yalnızca saç dökülmesi sorunu varken değil, her daim günlük kullanıma uygun ürünler. Her gün kullanıldığında saçların daha sağlıklı olmasını sağlayabiliriz. Ürünlerimizin içinde hangi bitkilerin olduğunu söylemiyoruz. Formülümüz gizli' şeklinde konuştu.

AYDA BİR ŞAMPUAN ALANLARIN ORANI YÜZDE 57

Zeynep Işın, bugün kişisel bakım pazarında şampuanının üçüncü büyük pazar olduğunu ve her geçen yıl büyümeye devam ettiğini dile getirerek, bu yılın 5 aylık verilerinin, geçen yılın 5 aylık verileri ile kıyaslandığında şampuan pazarının, cirosal anlamda yüzde 7 gelişim göstererek 230 milyon TL'ye ulaştığının anlaşıldığını bildirdi.
Saç dökülmesine karşı ürünlerin pazarının, şampuan pazarı içinde toplam 45 milyon TL'ye ulaştığını anlatan Işın, şampuan pazarında saç dökülmesine karşı şampuanların segment olarak daha yüksek gelişim gösterdiğini, şampuan pazarı yüzde 7 büyürken, saç dökülmesine karşı şampuanların yüzde 15 büyüdüğünü belirtti.
Zeynep ışın, 2010'da yaptırdıkları araştırmaya göre, ayda bir şampuan alanların oranının yüzde 57 olduğuna dikkati açarak, bu rakamın ve kullanım frekansının giderek arttığını söyledi.
Geçen yılın ilk 5 ayında saç şampuanları içinde yüzde 18 olan saç dökülmesine karşı ürünlerin payının bu yılın ilk 5 ayında yüzde 19,5'a yükseldiğini de ifade eden Işın, bunun trend halinde devam ettiğini kaydetti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!