Stratejistti Şamanik oldu

Güncelleme Tarihi:

Stratejistti Şamanik oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 23:13

Bir dönem ABD’de uluslararası jeopolitik stratejiler deyince akla ilk gelen isimlerden olan eski Hudson Enstitüsü Avrasya Politikaları Başkanı Zeyno Baran, Türkiye’de bambaşka bir kariyere geçiş yaparak “Karmik ve şamanik Şifa Merkezi” kurdu

Haberin Devamı

ZEYNO Baran, bir dönem Türkiye’nin siyasi gündemine damgasını vurmuş olan dehşet senaryolarının tartışıldığı Washington merkezli Hudson Enstitüsü’nde Avrasya Politikaları Başkanı’ydı. Aynı zamanda radikal İslamcı ideolojiler dalında uzman olan ve bu konuda 4 kitap yazan Baran, dönemin ABD Başkanı George W. Bush’tan Başkan Yardımcısı Dick Cheney’ye kadar dünya liderleriyle görüşen, Amerikan Senatosu’nda sunumlar yapan bir uluslararası güvenlik politikaları uzmanıyken birdenbire tüm kariyerini arkada bırakıp yepyeni bir hayata başladı.

KARMİK ŞİFA MERKEZİ

Ortağı Fatih Enginsel’le birlikte İstanbul’da ‘Karmik Şifa ve Gelişim Merkezi’ adlı bir merkez açan Baran, “Bireylerin mutlu ve neşeli bir yaşam sürdürmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasına ve bütüncül (ruhsal, bedensel, zihinsel) gelişimlerine destek olmayı” amaçladıklarını söylüyor. Baran’la Nişantaşı’ndaki Karmik Şifa Merkezi’nde konuştuk:

Haberin Devamı

‘SENİ DEMİR LEYDİ BİLİRDİK’

Nasıl oldu da böylesine bambaşka bir iş yapmaya başladınız?
Hudson Enstitüsü’nde beni tanıyan bir arkadaşım bu kararımdan sonra “Biz seni ‘iron lady’ (demir leydi) olarak bilirdik” dedi. 1996’dan 2010’a kadar jeopolitik strateji konuları üzerinde çok severek çalıştım. Bu arada hobi olarak da ‘Nasıl mutlu olunur’ konusuyla ilgileniyordum. Kişilerin kendini geliştirmesi, farkındalıklarının artmasıyla ilgili yan çalışmalarım vardı. Belli bir süre sonra bu alanda yapabileceklerimle hem kendim daha mutlu olabileceğimi hem de başkalarına daha faydalı olabileceğimi hissetmeye başladım.

‘KAFAYI MI YEDİN’ DEDİLER

Çevrenizden ne gibi tepkiler aldınız?
Direkt “Kafayı mı yedin”, “Saçmalama ya” diyenler oldu. “Sen de mi şarlatan olacaksın” diyen çok insan oldu. Hayatımdaki en önemli iki kişi, eşim ve annem de, “Bu kadar kariyer yaptın, emin misin” dediler. Çünkü kariyerimde en fazla yükseldiğim dönemdi. Bu kariyeri bir anda bırakmak benim için kolaydı aslında ama etraftan “O kadar emek verdin, yapamazsın” diyen çok oldu.

KUANTUM FARKINDALIK

Sizin burada yaptığınız karmik şifa çalışmasının altyapısı nedir?
Dünyadaki en güçlü iki enerji var: Biri sevgi, biri niyet enerjisi. Biz bilim adamlarının bulduğu bilgilerle eski bilgelikleri harmanlıyoruz. O yüzden buna kuantum farkındalık diyoruz. Yaptığımız şey; örneğin kişinin yaşadığı bir hastalığın kuantumsal derin bilinçaltı seviyesinde neden yaşadığını farkına vardırıyoruz. Sonra da onun iyileşmesi niyetiyle ve sevgimizle birlikte onu dönüştürebiliyoruz.
Bu iş için ayrı bir eğitim aldınız mı?
m Enerji, kuantum farkındalık, melek enerjileriyle çalışmak, astroloji, yoga felsefesi, vedik ve şamanik öğretilerle ilgili çok farklı eğitimler aldım. 2012’de Türkiye’ye taşındık. 2014 Eylül ayında da bu merkezi açtık.

Haberin Devamı

Kerry’ye Binbir Gece Masalları’nı anlattım

Kendinizdeki değişimi nasıl tanımlıyorsunuz?
Bir şeyin bittiğini, yeni bir şeyin başladığını kalbimde çok hissettim. Eski işim sayesinde içgüdülerimin yanı sıra analitik tarafımı da çok kullanıyorum. Zaten yaptığımız iş de kalple zihni birleştirerek kullanmak. 2009’da Amerikan Senatosu’nda radikal akımlara karşı ne yapılması gerektiğine ilişkin bir sunum yaptım. O zaman Senato’nun Dışişleri Komisyonu Başkanı şimdiki ABD Dışişleri Bakanı olan John Kerry’ydi. Ona ‘Binbir Gece Masalları’nı anlattım. Yani sadece zihinlere değil, kalplere de hitap etmek gerektiğini söyledim.

BARAN’IN EŞİ BRYZA: ‘Kaderimde İstanbul varmış’

Haberin Devamı

ZEYNO Baran’ın 2007’de evlendiği eşi, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu eski Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza da Baran’la birlikte İstanbul’da yeni bir hayat kurdu. Şirketlere ve uluslararası düşünce kuruluşuna danışmanlık yapan Bryza, “Her zaman kaderimde İstanbul var diye düşünmüşümdür” diyor.

BAKMADAN GEÇME!