Stradivari kemanına 1 .6 trilyon

Güncelleme Tarihi:

Stradivari kemanına 1 .6 trilyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2002 13:44

Antonio Stradivari tarafından 1726 yılında yapılan Cromonensis keman Londra'da Christie's tarafından düzenlenen müzayedede 600 bin sterline (1.6 trilyon) satıldı.

Haberin Devamı

Antika kemanın özel bir koleksiyoncu tarafından satın alındığı ve bu kiÅŸinin adının açıklanmasını istemediÄŸi belirtildi.Â

Christie's enstrümanlar bölümü direktörü Kerry Keane, Antonio Stradivari'nin döneminin en ünlü keman yapımcısı olduğunu belirterek, satılan kemanın da ustanın önemli eserleri arasında bulunan, yüksek kalitede bir enstrüman olduğunu ifade etti.

Batı Londra'nın en lüks semtlerinden biri olan Kensington'da yapılan müzayedede satılan kemanın 600-850 bin sterlin arasında satılmasını beklediklerini belirten Christie's yetkilileri, kemanın 600 bin sterline alıcı bulmasından da memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Christie's, daha önce sattığı yine Stradivari'ye ait "Kreutzer" kemandan 947 bin 500 sterlin kazanarak bu alanda bir rekora imza atmıştı.Â

Haberin Devamı
Yaklaşık bin keman ve 50 çello yapan ve bütün ömrünü 1644 yılında doğduğu İtalya'da geçiren Stradivari'nin son satılan kemanının, 1800'lü yıllardan beri kullanılmadığı belirtildi.


Müzayede ve kemanla ilgili ayrıntılı bilgi için:
www.christies.com/promos/nov02/9508/overview.asp

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!