Statta domuz gribi önlemi

Güncelleme Tarihi:

Statta domuz gribi önlemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 13:11

Bursaspor yönetimi, yarın akşamki Gençlerbirliği maçı öncesi Bursa Atatürk Stadı'nda domuz gribine karşı dezenfekte işlemi yaptırdı.

Bursaspor Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada,  iki gün önce kendisini arayan bir taraftarın, “Gençlerbirliği maçına ailemle  birlikte gelmek istiyorum, ama domuz gribi virüsü kapmaktan korkuyorum. Acaba bu  konuda yönetim bir önlem aldı mı?” yönündeki sorusu üzerine vakit kaybetmeden  harekete geçtiklerini söyledi.

Önce İl Sağlık Müdürlüğü ile temasa geçtiklerini ifade eden Biçer,  gerekli malzemeleri aldıktan sonra statta dezenfekte çalışmalarına başladıklarını  anlattı.
Biçer, Bursa Atatürk Stadı'nı zaten sürekli temizlediklerini ifade  ederek, “Ancak bu kez çok daha kapsamlı bir temizlik yapıyoruz. Soyunma odaları,  hakem odaları, doping odası, tuvaletler, basın tribünü, şeref tribünü, stada  giriş kapıları, turnikeler ve tüm koltuklar İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin  önerdiği lisanslı ilaçlarla temizleniyor. Taraftarlarımız yarın akşamki maça  gönül rahatlığıyla gelebilir” dedi.

Statlarda böylesine kapsamlı bir temizlik çalışmasını Türkiye'de yapan  ilk kulüp olduklarını vurgulayan Biçer, dezenfekte çalışmalarının sürekli  yapılacağını kaydetti.

Açıklamanın ardından stat çalışanları, dezenfekte çalışmasını başlattı.  Bir gazetecinin, “Dezenfekte çalışması püskürtme yöntemiyle yapılmıyor mu?”  sorusuna Biçer, “İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, silme yöntemiyle yapılan  dezenfekte çalışmasının daha etkili olduğunu söyledi. Biz de yetkililerin bu  önerisi üzerine püskürtme yöntemi yerine silerek ve ovarak temizleme yöntemini  tercih ettik” yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!