Sporcular için teknolojik çözüm

Güncelleme Tarihi:

Sporcular için teknolojik çözüm
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 30, 2007 00:00

Adidas, kalp atışı gösterme cihazlarının öncü lideri Polar ile birlikte, adiStar Fusion ismi verilen entegre bir koşu sistemi sunmaya başladı. İleri teknoloji bu sistem sayesinde, Polar’ın kalp atışı, hız ve mesafe ölçen ekipmanı, adidas’ın tekstil ve ayakkabısı ile birleşti.

Haberin Devamı

Ürünlerin, sporcunun bir parçası haline gelmesine imkân tanıyan bu sistem bir yandan rahatlığı arttırırken, diğer yandan da kullanımı basitleştiriyor. Entegre sistem, adiStar Fusion ayakkabı, adiStar Fusion tişört, PolarWearLink göğüs bandı, Polar S3tm Stride Sensor, ve Polar RS800tm kol saatini içeriyor.

 

Nasıl çalışıyor?

adiStar Fusion ayakkabının tabanının ortasında Polar S3tm Stride Sensörler bulunuyor. Koşucunun hızını, adımlarını ve mesafeyi ölçen bu sensör, tüm bilgileri koşucunun kolundaki Polar saate aktarıyor.

adidas’ın adiStar Fusion tişörtünde de,Âtişörte özel bir ÅŸekilde entegre edilen Polar Wear Link tm vericisi yer alıyor. Böylece kalp atış hızını ölçmek için gerekli ayrı bir göğüs bandı takmaya gerek kalmıyor.Â

Haberin Devamı

Ayakkabı ve tişörtten alınan veriler, koşucunun bileğindeki Polar RS 800 tm saate gönderiliyor ve gerçek zaman içinde tüm bilgiler kaydediliyor. Sade bir şekilde ifade etmek gerekirse, ayakkabınız ve kıyafetiniz, saatinizdeki bilgisayarla konuşuyor.

Antrenman sona erdiğinde ise, hız, mesafe, adım, kalp atışı gibi tüm bilgiler saatten alınarak bir bilgisayara yüklenebiliyor. Böylece koşu performansınızı yakından takip etmeniz ve sonuçları rahatlıkla değerlendirmeniz mümkün oluyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!