Sporcu kızın ölümünde 4 doktora suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Sporcu kızın ölümünde 4 doktora suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 16:12

ADAPAZARI'nda Yeni Yerleşim Bölgesi Camili'deki Aziz Duran Bulvarı'nda geçirdiği kaza ardından 3 hastaneye götürülen 15 yaşındaki Betül Coşan'ın ölümünden sorumlu tutulan aralarında hastane başhekimi Süleyman Dalkılıç'ın da bulunduğu 4 doktor hakkında, görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün lisanslı bisikletçisi olan Betül Coşan, 22 Eylül'de arkadaşlarıyla birlikte antreman yaparken bir markete ait minibüsün çarpması sonucu yaralandı. Kaza yerine 1 kilometre uzaklıkta bulunan Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Betül Coşan buradan ilk tedavi ardından 25 kilometre uzaklıktaki Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak bu hastanede de tomografi cihazının bozuk olması nedeniyle Betül Coşan yeniden ilk gönderildiği hastaneye sevk edildi. Ancak, Coşan yolda öldü.

Sakarya Valisi Nuri Okutan'ın verdiği emirle başlatılan soruşturma sonuçlandı. Soruşturma sonunda aralarında Toyota-Sa Başhekimi Dr. Süleyman Dalgıç'ın da bulunduğu 4 doktor hakkında adli soruşturma açılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapıldı. Genç sporcunun ailesi de ihmal nedeniyle kızlarının öldüğünü savunarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sakarya Sağlık Müdürü Sedat Aydın olay tarihinden itibaren inceleme yapıldığını söyleyerek “Soruşturmayı doğrudan valilik yaptırdı. Hazırlanan rapor sonrasında sorumlu tutulan doktorlar hakkında valiliğe rapor gelince valilikte ilgililer hakkında Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu” dedi. Haklarında suç duyurusunda bulunulan doktorların Toyota-Sa Hastanesi Başhekimi Sülayman Dalkılıç, Beyin Cerrahları Neşe Keser, Lokman Şişman ve adı öğrenilemeyen bir de pretisyen hekim olduğu öne sürüldü.

Kaza sonrasında ihmali bulunan kişi ve kurumlar hakkında tazminat davası açan Betül Coşan'ın ağbeyi Bülent Coşan, “Kardeşim hastane kapılarında gezerken öldü. Bu işin takipcisi olacağım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!