Kadir Gecesi duaları nelerdir? Kadir Gecesinde hangi ibadetler yapılmalıdır?

Güncelleme Tarihi:

Kadir Gecesi duaları nelerdir Kadir Gecesinde hangi ibadetler yapılmalıdır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 17:59

Kadir Gecesinin gelmesiyle birlikte tüm İslam alemi bu mübarek gece için hazırlanmaya başladı. Kadir Gecesinde birçok vatandaş ellerini Allah'a açıp bol bol sevdikleri ve kendileri için dua edecekler. Kadir Gecesinde hangi duaların okunması gerektiğini araştıran vatandaşlar konuyla ilgili araştırmalarını internet üzerinden gerçekleştiriyorlar. Sizler için Kadir Gecesinde okunacak duaları ve yapılacak ibadetleri hazırladık. Peki, Kadir Gecesi duaları nelerdir? Kadir Gecesinde hangi ibadetler yapılmalıdır? İşte detaylar.

Haberin Devamı

Kadir Gecesi duası aracılığıyla bu özel günde ibadetlerine mana katmak isteyen Müslümanlar, konuyla ilgili detayları internet üzerinden araştırmaya başladı. Kadir Gecesi duaları ile iftar sonrası başlayacak olan ibadetlerine şekil verecek olan vatandaşlar, camilere akın edecek. Peki, Kadir Gecesi duaları nelerdir? İşte, merakla araştırılan Kadir Gece duası ve önemine dair bazı detaylar

KADİR GECESİ DUALARI NELERDİR?

Kadir gecesinin öyle bir anı vardır ki, o anda yapılan ibadet ve dualar kabul olur. Bu önemli anı yakalamak için gecenin bütününü tevbe ve istiğfar ile geçirmek gerekir. Bunu yapamayanlar, en azından yatsı ve teravih namazlarından sonra bir miktar dua etmelidirler. Özellikle bu gecede Allah tevbelerimizi kabul eder. Bu itibarla çokça tevbe ve istiğfar edelim.

Haberin Devamı

Kadir Gecesi'ne özel herhangi bir dua bulunmamaktadır. Fakat aşağıdaki dua ile Yaradan'dan af dilenebilir;

"Allahumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbul afve fa'fu annî."
Anlamı:
"Allah'ım, şüphesiz sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni affet." (Tirmizi, Daavat, 12)

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Kur’an’ın 97. sûresi olan “Kadir sûresi” buna tahsis edilmiştir. Bu sûrede gece ile ilgili olarak şöyle buyurulur:

Kur'an-ı Kerim'de müstakil bir sûre ile şerefi yükseltilmiş, Kur’an’ın 97. sûresi olan “Kadir sûresi” buna tahsis edilmiştir. Bu sûrede gece ile ilgili olarak şöyle buyurulur: “Doğrusu biz Kur'an-ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır, melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” ( Kadir, 97/1-5.)

“Şüphesiz, biz onu (Kur’ân’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh Oruç lmihali 25 (Cibril) o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü i için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadr, 87/1–5)

 Peygamberimiz Kadir Gecesi’ni ihya eden kimsenin bağışlanacağını bildirmiştir:
“Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, Kadir Gecesi’ni ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.” (Müslim, “Salâtü’l-Müsafirîn”, 175)

BAKMADAN GEÇME!