Bayramda otoyollar ücretsiz mi?

Güncelleme Tarihi:

Bayramda otoyollar ücretsiz mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 11:20

Bayramda otoyollar ücretsiz mi sorusuna cevap arayan vatandaşlar, dönüş yolunda kullanacakları otoyol ya da diğer bir tabirle otobanların durumunu öğrenmek istedi. Milyonlarca vatandaşın trafikte olacağı bugün, otoyollar ücretsiz mi sorusu, yola çıkmadan önce en çok araştırılan konulardan birisi olacak. İşte, bayramda otoyollar ücretsiz mi sorusunun cevabı

Haberin Devamı

Bayramda otoyollar ücretsiz mi sorusu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplandı. İşte, bakanın bayram öncesi yapmış olduğu açıklamanın detayları

Bakan Arslan, Kule Restoranda düzenlediği iftar programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla kamu olarak işlettikleri köprü ve otoyolların, 23 Haziran Cuma gününü 24 Haziran'a bağlayan gece yarısından itibaren, 28 Haziran Çarşamba sabah saat 7.00'a kadar ücretsiz olacağını belirten Arslan, yap işlet devret modeliyle yaptırılan ve özel sektörün çalıştırdığı tünel, köprü ve otoyolların ücretsiz uygulama haricinde tutulacağını ifade etti.

OTOYOLLARDA TRAFİK KEŞMEKEŞİ

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşların eve dönüş yolculuğu, bayramın ikinci gününde Anadolu Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun Kocaeli kesiminde trafik yoğunluğuna neden oldu.

Haberin Devamı

Bayramın ikinci gününde İstanbul'a dönen tatilciler dolayısıyla Anadolu Otoyolu ile D-100 Karayolu'nda Kocaeli'nin Kartepe ilçesinden itibaren uzun araç kuyrukları görüldü.

Her iki yolun İstanbul istikametinde ortalama hızı saatte 35-40 kilometreye kadar düşen araçlar, normal zamanda yaklaşık yarım saat süren İzmit geçişini yoğunluk nedeniyle 1,5-2 saatte katetdi.

Trafik akışı, D-100 Karayolu'nun Köseköy, Kandıra sapağı ve Kuruçuşme, TEM Otoyolu'nun ise Alikahya, Gültepe ve Yarımca mevkisinde durma noktasına geldi.

D-130 ile D-605 karayollarında ise trafik normal akışında devam etti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de yollardaki kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

 

BAKMADAN GEÇME!