Spor Bakanı'ndan 19 Mayıs açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Spor Bakanından 19 Mayıs açıklaması
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 11:55

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs kutlamaları ile ilgili yaşanan tartışmalara İzmir’den verdiği yanıtta kasten yanlış anlaşıldığını belirterek "19 Mayıs yok sayılamaz. İstismar edilmesi çabalarına seyirci kalmayacağız" sözleriyle sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İzmir Çeşme Altınyunus Otel’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve “Gençlik ve Sosyal Medyaö temasını taşıyan "Bölgesel Gençlik Çalıştayı" başladı. İki gün sürecek olan çalıştaya Ege bölgesinin çeşitli illerinden katılım olurken, açılış töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yöresel halk oyunları ile karşılandı. Törende bir konuşma yapan Kılıç, büyük bir heyecanla yola çıktıklarını ve genç bir nüfusa sahip Türkiye’de 1988 yılında oluşturulan ilk Gençlik Şurası’nın devamının gelmediğini, bunun bir kayıp olduğunu dile getirdi.

"19 MAYIS’IN ÖNEMSÄ°ZLEÅžTÄ°RÄ°LMESÄ° MÃœMKÃœN OLMAZ"Â

Ä°lk çalıştayı Samsun’da düzenlediklerini ancak Samsun tercihinin kendisinin seçim bölgesi olmasıyla ilgisinin olmadığını belirten Kılıç, konuÅŸmasının devamında 19 Mayıs kutlamaları ile ilgili yaÅŸanan tartışmalara göndermede bulundu. Kılıç, "19 Mayıs aynı zamanda büyük önderin Cumhuriyet’in ilerleyen yıllarda armaÄŸan ettiÄŸi bayramın adıdır. Bu yönüyle ayrıca bir önemi vardır. Ä°nkar edilmesi, yok sayılması, reddedilmesi, önemsizleÅŸtirilmesi mümkün olmayan. Büyük öndere doÄŸum tarihi sorulmuÅŸtur. DoÄŸduÄŸu 1881 yılının doÄŸum günü doÄŸru olarak kaydedilememiÅŸtir. O yüzden sadece 1881 olarak biliyoruz. Büyük önder ay ve gün cevabını ise 19 Mayıs olarak vermiÅŸtir. Bu tarih bu kadar önemli. 19 Mayıs aynı zamanda özgürlüğe yürüme iradesinin de doÄŸum günü. 19 Mayıs aynı zamanda Cumhuriyet’e giden iradenin doÄŸum tarihi. Dolayısıyla 19 Mayıs kenti Samsun’dan Atatürk’ün kurtuluÅŸa ilk adımı attığı toplantıdan adım atmamızın çok büyük bir önemi vardır" diye konuÅŸtu. Â

Haberin Devamı

"BAMBAÅžKA KUTLAMALAR OLACAK"

19 Mayıs kutlamalarına yeni bir anlam ve dinamizm kazandırmak, yeni bir yol çizmek için atılan adımları olduğunu kaydeden Kılıç, "Bunların hiçbiri Anadolu coğrafyasını ve gençlerimizi 19 Mayıs ruhundan yoksun bırakmaya yönelik adımlar değildir. Bilakis 19 Mayıs’larının kalplere ve akıllara hitap eden heyecanını Türk gençliğiyle buluşturmak için atılan adımlardır. Gençlik Haftası etkinlikleri 2012 senesinden itibaren bambaşka bir ruha ve heyecana tanıklık eden etkinlikler ve kutlamalar olacaktır" dedi.

Haberin Devamı


"SEYÄ°RCÄ° KALMAYACAÄžIZ"

Kılıç, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Kasten yanlış anlayanların 19 Mayıs kutlamaları üzerinden bir istismara girmelerine asla fırsat vermeyeceğiz, asla seyirci kalmayacağız. Atılan adımların nihayeti görüldüğünde 19 Mayıs’lara, 29 Ekim’lere, 23 Nisan’lara kazandırılacak heyecanın, coşkunun, boyutu çok daha iyi idrak edilecektir. Hükümet bunu biliyor. 23 Nisan’ı anlayamayan, 19 Mayıs’ı, 29 Ekim’i anlayamayan nesillerin Sultan Alparslan’ın 1071 yılında Anadolu’ya girişini anlamaları da mümkün değildir. Bu coğrafyanın vatan olduğunu, Türk yurdu olduğunu idrak edebilmesi de mümkün değildir. Bütün hedefimiz, arzumuz, ideallerimiz buna yöneliktir."

Haberin Devamı

Kılıç ayrıca, 192 tane yeni yurt projesi ile 400 bin yatak kapasitesine ulaşmaya hedeflediklerini anlatarak "2012’de 18 yeni stadyumun temelini atacağız. 60 tane gençlik merkezi inşaatına aynı anda başlayacağız. Spor salonları, yüzme havuzları, çim sahaları saymaya gerek bile görmüyorum" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise toplumların gelişme ve kalkınma hedeflerine ulaşmada yeni dinamiklerin ağırlık kazandığını ve yönetim mekanizmalarının devreye girdiğini belirterek "Bu gelişmeler yerel dinamiklerin toplumsal dönüşüme katkısının önemini de artırmaktadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!