SPD'den CHP'ye açık destek

Güncelleme Tarihi:

SPDden CHPye açık destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2002 16:09

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yönetim Kurulu Üyesi Martin Schultz, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaretinde, 3 Kasım'da yapılacak seçimlerle ilgili olarak partisinin CHP'ye desteğini ifade etti. Schultz, "Sosyal demokratlar olarak isteğimiz CHP'nin seçimden zaferle çıkması" dedi.

Haberin Devamı

Martin Schultz, 3 Kasım seçimleri öncesinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Kemal Derviş'e Brüksel'de Avrupalı Sosyal Demokrat Parti temsilcilerinin katılımıyla yapılacak toplantı için davette bulundu.

SPD Yönetim Kurulu üyesi Martin Schultz, Avrupa Parlamentosunda görev yapan Türk Milletvekili Ozan Ceyhun'la birlikte CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Derviş'in de katıldığı görüşme 2.5 saat sürdü. Basına kapalı olarak süren görüşmenin ardından Schultz ve Baykal, ortak bir açıklama yaptılar.

Baykal, Schultz'un Almanya'da seçimlerden başarıyla çıkmalarında Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının katkısından ötürü teşekkür ettiğini söyledi.

Baykal, Avrupa'nın yaşadığı sıkıntılı dönemde, yabancı düşmanlığının ve bağnazlığın arttığı bir ortamda, Almanya'da sosyal demokrat bir partinin seçim zaferinin çok sevindirici olduğunu kaydetti. Deniz Baykal, Avrupa ile ilişkilerin önem kazandığı bir ortamda iki sosyal demokrat parti olarak SPD ve CHP'nin ilişkilerinin canlandırılması konusunda kararlı olduklarını söyledi. Deniz Baykal, Schultz'un seçim öncesinde Strazburg'ta ya da Brüksel'dedüzenlenecek ve Avrupa'daki sosyal demokrat liderlerin ya da siyasetçilerin katılacağı bir toplantı için  çağrıda bulunduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Baykal, seçim kampanyasının el verdiği bir tarihte bu ziyareti gerçekleştirmeyi amaçladığını ifade etti.

AMACIMIZ CHP'NİN ZAFERİ

Martin Schultz da seçimden başarıyla çıkmalarında Türk seçmenlerinbüyük katkısının olduğunu ifade ederek, ''Biz de onların Türkiye'deki partisi CHP'ye destek vermeyi bir borç biliyoruz'' dedi.

3 Kasım'da yapılacak seçimlerin Türkiye-AB ilişkileri açısından taşıdığı önemi vurgulayan Schultz, şunları söyledi:

''3 Kasım Türkiye-AB ilişkileri açısından Türkiye'nin hangi yolu anayol olarak seçeceğini ortaya çıkaracak tarihi bir gün olacaktır.

Biz Avrupalı Sosyal Demokratlar olarak sosyal demokrasinin ilkelerinden yola çıkarak Türkiye'deki laik Anayasal düzenin değerinin de bilincinde olarak 3 Kasım günü bu ilkelere bağlı kalınarak bir karar verilmesini yürekten diliyoruz. Bizim sosyal demokratlar olarak amacımız ve isteğimiz CHP'nin seçimden zaferle çıkmasıdır.''

Haberin Devamı

BAYKAL VE DERVİŞ'E DAVET

Schultz, yaptıkları görüşmede Baykal ve Derviş'le 3 Kasım öncesi Avrupalı sosyal demokratlar olarak neler yapılabileceğini değerlendirdiklerini kaydetti.

Schultz, Avrupa'da şu anda iktidarda ya da muhalefette olan 15 sosyal demokrat partinin delegasyonlarının onayını alarak Baykal ve Derviş'e Strazburg ya da Brüksel'de yapılacak bir toplantı için davette bulunduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!