CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Putin-Zelenski görüÅŸmesine dair önemli açıklama

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2022 20:17

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalın, Putin-Zelenski görüşmesiyle ilgili olarak, "Putin, 'müzakere heyetlerinin çalışması tamamlansın' diyor. Biz burada hem Rus hem Ukrayna tarafıyla yakın temasımızla çalışmalarımızı devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Biden ile görüşeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ATO Congresium’da düzenlenen 17’nci Ankara Kitap Fuarı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların kitaplarını imzalayan Kalın, etkinlik sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Putin ile Zelenski’ye liderler düzeyinde gerçekleşecek görüşmeler için Türkiye’nin arabuluculuk teklifinde bulunduğunu belirten Kalın, Zelenski’nin bu teklife açık olduğunu; fakat Putin’in müzakere heyetinin çalışmalarının tamamlanması gerektiği kanaatinde olduğunu söyleyerek, "Bu savaşın kazananı olmayacak. Dünyanın bir 2,3 soğuk savaşı kaldıracak durumu yok. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün arkadaşlarımız bu savaşın sona ermesi için çabalıyor. Biz burada hem Rus hem Ukrayna tarafıyla yakın temasımızla çalışmalarımızı devam edeceğiz. Yarın Hollanda Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret edecek" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NATO ZİRVESİ'NDE BIDEN İLE GÖRÜŞECEK

Kalın, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın çarÅŸamba günkü NATO Liderler Zirvesi’nde Ukrayna- Rusya Savaşı ve bundan sonraki durum hakkında önemli istiÅŸarelerde bulunacağını belirterek, şöyle konuÅŸtu:Â

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü de NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak. Orada savaşın sonlandırılmasına yönelik kapsamlı değerlendirmeler yapılacak. NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Biden ve diğer liderlerle ikili görüşmeler olacak. Bir gün içerisinde yapılabilecek toplantı sayısı sınırlı ama elimizden geldiğince, programlar elverdiği ölçüde bu görüşmeler gerçekleşecek. Liderlerin temel stratejik konuları ela alması için bir araya gelmesi gerekiyor. Buradaki atılacak adımlar önümüzdeki 10 yılın da seyrini çizecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!