Şov bu kez New York’ta

Güncelleme Tarihi:

Şov bu kez New York’ta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 00:00

Amerika’nın ve dünyanın en önemli metropollerinden biri olan New York, bu kez otomobil şovuyla karşımıza çıkıyor. New York Otomobil Distribitörleri tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen ’New York Otomobil Fuarı’ 6 Nisan’da kapılarını açtı.

15 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek fuarda, yepyeni modellerin ve birbirinden ilginç tasarıma sahip konseptlerin yer aldığı binden fazla araç sergileniyor. Bu yıl New York’ta ilk defa dünya tanıtımı gerçekleştirilen model sayısı ise 30’u buluyor. Ağırlıklı olarak Amerikan pazarı düşünülerek üretilen modeller fuarda sergilenirken; Avrupalı üreticilerin Amerika’da satacakları modeller de fuarda görücüye çıkmış durumda.

Amerikalı Chevrolet’nin 3 yeni şehir miniği fuarın en dikkat çeken modelleri olurken, bu modeller markanın yeni yüzünü temsil ediyor. Fuarda Koreli üreticiler de sergiledikleri modellerle ilgi odağı olmayı başarıyorlar. Bu markaların başında gelen Hyundai, üst segmente yeniden iddialı bir giriş yapmasını sağlayacak olan arkadan itişli Genesis konsepti ile dikkatleri üzerine çekiyor. Japon üretici Subaru da merakla beklenen modeli Impreza’nın yepyeni sedan ve hatchback versiyonlarını fuarla birlikte gün ışığına çıkardı. İşte sizin için New York fuarından seçtiklerimiz:

Infiniti EX

Japon üretici Nissan’ın Amerikan pazarındaki lüks markası Infiniti, çekici tasarımıyla beğeni toplayan güncel modeli FX’in geleceği hakkında ip ucu veren EX konseptini fuarda sergiliyor. Araç sportif çizgilerini korurken, ön ve arka far tasarımları ile daha saldırgan bir görünüme kavuşmuş.

İşte Jeep Liberty

Amerikalı Jeep’in yeni modeli Liberty, dünya tanıtımını fuarda gerçekleştiren modeller arasındaydı. Geliştirilen süspansiyon sistemi sayesinde daha keyifli bir kullanım sunmayı hedefleyen araç, arka kısımda sunduğu geniş diz mesafesi ile de dikkat çekiyor.

Subaru Impreza ve Tribeca

Japon üreticinin ralli parkurlarında yakaladığı başarılarla efsane haline gelen modeli Impreza, 2008 model versiyonunu ilk kez fuarda sergiliyor. Sedan versiyonunun yanı sıra hatchback seçeneği ile de dikkat çekmeyi başardı. Yeni Impreza WRX’te güncel modelde de kullanılan 2.5 litrelik turbo motor görev yapıyor. Subaru’nun fuardaki bir diğer önemli sürprizi de yeni Tribeca modeliydi. Türkiye’de kısa bir süre önce yollara çıkan birinci jenerasyon Tribeca’nın yepyeni versiyonu fuardan kısa bir süre sonra Amerika’da satışa sunulacak.

En Küçük Chevrolet’ler

3 küçük modelini fuarda sergileyen Chevrolet, küçük şehir içi otomobillerine farklı bir bakış açısı getiriyor. Beat modeli daha önce tanıtılan WTCC Ultra konsepti ile aynı yüze sahip ve 1.2 litrelik turbo motor ile donatılmış. HHR modelinin izlerini taşıyan Groove ise, tasarımında retro öğlere de yer veriyor. Küçük modellerin sonuncusunun adı ise Trax. Bu minik aracın özelliği ise, ürettiği gücü ön tekerleklere ileten 1.0 litrelik benzinli motorun dışında; arka aksta ihtiyaç halinde devreye giren elektrikli bir motora daha sahip olması. Bu sayede araç 4 tekerlekten çekişli olarak ilerleyebiliyor. Chevrolet bu modellerden birini üretecek. Halk www.vote4chevrolet.com internet sitesinden kullandıkları oylarla beğendikleri modelin üretimine yeşil ışık yakılmasını sağlayacak.

Mercedes CL65 AMG

Alman üretici Mercedes, Amerikalıların karşısına en sportif modelleri ile çıkıyor. Lüks coupe modeli CL’nin en üst versiyonu olan CL63 AMG, ilk kez fuarda sergileniyor. 6.0 litrelik 12 silindirli ve çift turbolu motor ile donatılan araç 612 beygir gücünde ve 0-100 km/s hızlanması 4.4 saniyede gerçekleşiyor. CLK63 AMG de ise 8 silindirli ve 500 beygir gücünde bir motor görev yapıyor. BU aracın 0-100 km/s hızlanması 4.1 saniye ve maksimum hızı da yaklaşık 300 km/s.

Honda S2000 Club Racer

Honda’nın sportif roadster modeli S2000, üretim anlamında ömrünün sonuna yaklaşan S2000, fuarda ’Club Racer’ isimli versiyonla otomobilseverlerin karşısına çıkıyor. Tampon tasarımında yapılan değişiklikler ve ağırlığı düşürülen şasi sayesinde aracın daha performanslı bir hal alması sağlanmış. S2000 CR’da kumaş tavan yerine açılabilir alüminyum tavan kullanılıyor.

Ford Flex

Amerikan kültürünün en önemli parçalarından bir tanesi olan aile otomobilleri kavramına yepyeni bir boyut getirmeye hazırlanan Ford Flex, farklı tasarımı ve sunduğu özelliklerle fuarın önemli modelleri arasında yer almayı başardı. Aracın 2009 yılında piyasaya sunulacağı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!