Sosyete pazarında ‘bomba var’ paniği

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 07:00

Bakırköy’de kurulan sosyete pazarında dün öğle saatlerinde iddiaya göre, 3 kadın bayram alışverişi için gelen kişilerden hırsızlık yaptıkları sırada esnaf durumu fark etti ve şüphelileri yakaladı. Şüphelilerden biri yanında bulunan biber gazını etrafa sıkarak ‘bomba var’ diye bağırdı. Pazardaki vatandaşlar paniğe kapılıp çıkış kapısına doğru koşmaya başlayınca izdiham yaşandı.

Haberin Devamı

Zabıta ve polis ekipleri bomba iddiasının asılsız olduğunu anons yaparak duyurmaya çalıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaşanan panikte yaralanan bir kişiyi ambulansla hastaneye götürdü. Polis ekipleri de biri çocuklu 3 kadını gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

EZİLENLER OLDU

Pazara alışveriş için gelen görgü tanıklarından Nuran Kayaca, “Koşturduk, ezilenler, kaçanlar... Çok üzüldük. İşin aslı ise hırsızlık olmuş” dedi. Panikle kendisini pazardan dışarıya atan bir başka kadın ise “Bir anda kadın sesi geldi, çığlıklar. Birisi ‘bomba var’ dedi, birisi ‘deprem oluyor’ dedi. Herkes öyle bir kaçtı ki inanamazsınız. Kadınlar düştü, çocuklar bağırıyor. Anneler çocuklarını arıyor. Önümde üç beş kişi üst üste devrildi. Çok korktuk” diye konuştu. Pazar esnafı Selahattin Liva ise “Pazarda hırsızlık olmuş, esnaf yakalamış. Kadınlar ‘bomba var’ deyince millet kaçıyor. Biber gazı sıkmışlar. Panik yaratmışlar. Kendilerini kurtarmak için ‘bomba var’ dediler” diye konuştu.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Olayın semt pazarında hırsızlık yaparken yakalanan zanlının ‘pazarda bomba var’ şeklinde bağırması sonucu yaşandığı tespit edilmiştir. Kısa süreli yaşanan paniğin ardından ihbarın asılsız olduğu anlaşılmış ve semt pazarında ortam normale dönmüştür. Emniyet ekiplerimiz tarafından yakalanan hırsızlık zanlısının emniyetteki işlemleri devam etmektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!