Sosyal Demokrat Partili bakanların yarısı kadınlardan seçilecek

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Demokrat Partili bakanların yarısı kadınlardan seçilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 13:12

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) bakanlıklarda daha fazla kadın siyasetçi bulunduracak. Büyük Koalisyon’un gerçekleşmesi halinde SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel kendilerinin sahip olacakları bakanlık üyelerinin yarısının kadınlardan oluşacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bild gazetesinin sorularını cevaplayan Sigmar Gabriel SPD’nin içerisindeki kadın sayısının artması gerektiğini, ancak şu an eşitlik konusunda partinin iyi bir yolda olduğunu savundu. Gabriel, parti tarihinde ilk kez yüksek parti yönetimi içerisinde kadın sayısının çoğunlukta olduğunu hatırlattı.

2005 ila 2009 yılları arasındaki Büyük Koalisyon’da 8 SPD’li bakanın 3'ü kadındı. Hıristiyan Demokratlar ise Başbakan Angela Merkel’in yanı sıra 3 kadın siyasiyi bakan olarak görevlendirmişti.

Öte yandan SPD Lideri Gabriel’in Federal Maliye Bakanlığı’nı alması konusundaki sesler artıyor. Daha önce bu yönde açıklama yapan SPD’nin daha önceki başbakan adayı Peer Steinbrück’ün ardından SPD’nin muhafazakar kesimi olarak görülen Seeheimer Kreis grubu sözcüsü Johannes Kahrs da Gabriel’in bu koltuğa oturması gerektiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!