Soruyu bil, kitabı kazan!

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil, kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 16:13

hurriyet.com.tr okurları bu hafta Yılmaz Özdil'in son kitabı 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda'yı kendi isimlerine imzalı kazanma şansını yakalıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanmaya devam ediyor. Bu hafta, yarışma sorusuna doğru yanıt veren okurlardan 30'u, Yılmaz Özdil'in henüz yayımlanan son kitabı 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda'yı kazanma şansı yakalacak. Hem de Özdil, şanslı okurların kitapları onların adına imzalayacak!

'Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda' kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 100'üncü, 150'nci, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 350'inci, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 550'inci, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 750'nci, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1100'üncü, 1200'üncü, 1300'üncü, 1400'üncü, 1500'üncü, 1600'üncü, 1700'üncü, 1800'üncü, 1900'üncü ve 2000’inci, olan okuyucular Yılmaz Özdil'in son kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

'BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YILLARDA' İÇİN ÖDÜLLÜ SORU

İzmirliler simit'e ne der?


a. Mister smith
b. Smith wesson
c. Will smith
d. Gevrek

CEVABI GÖNDER


2002 seçimlerinden ve AKP’nin iktidara gelmesinden bu yana, Recep Tayyip Erdoğan’ın “çıraklık... kalfalık... ustalık” dönemleri ekseninde Türkiye’de yaşanan belli başlı olayların kronolojik sırayla dökümü.... Yılmaz Özdil, fazla yorum yapmadan yalnızca gelişmeleri ard arda sıralıyor ve bir anlamda ülkemizin son 10 yılının röntgen filmini çekiyor.

Soruyu bil, kitabı kazan


Tesettür defilelerinden 1 Mart Tezkeresi’ne, kritik Yüksek Askeri Şura toplantılarından Hrant Dink’in öldürülmesi ve Danıştay saldırısına, AKP hakkında kapatma davasından Ergenekon operasyonlarına, Kürt açılımından Gezi Parkı direnişine kadar olan biten ve yakın siyasi tarihimizde iz bırakan her şey Özdil’in “seçmeleri” arasındaki yerini alıyor.

Haberin Devamı


Özdil yorum yapmıyor, aktarmakla yetiniyor. Ama olaylar peş peşe dizildiğinde son on yılın net bir tablosu çıkıyor ortaya. Seyreyle ey okur!


Kitaptan


"Tayyip Erdoğan ölümden döndü. Evinden Meclis’e giderken, makam otomobilinde kendinden geçti, komaya girdi. Yanında Adana milletvekili Ömer Çelik vardı. Derhal, Güven Hastanesi’ne yöneldiler. Şoför Harun Kandemir, koruma amiri Halit Özgül ve Ömer Çelik telaşla indi. Şoför böyle bir konuda eğitimli olmadığı için, anahtarı kontakta unuttu, zırhlı aracın kapıları kilitlendi. Başbakan içerde baygın halde mahsur kaldı. Yedek anahtarın, konvoydaki bir başka korumada bulunması gerekiyordu, ancak, yedek anahtar Başbakanlık’taydı. Yandaki inşaattan balyoz bulundu. Otomobilin camları kurşun geçirmezdi, sol ön cam 10 dakika vura vura zorla kırıldı, başbakan karga tulumba çıkarıldı. İki saatte kendine gelebildi. Oruçluydu. Gece sahura kalkmamıştı. Aşırı yorgundu. Kan şekerinin çakılmasının sebebi buydu. Solunum veya kalp kriziyle alakalı problem olsaydı, o mahsur kaldığı sürede, kaybedilebilirdi. Sağlık, güvenlik, eğitim, beceri, aklınıza gelen gelmeyen her konuda skandaldı. Yüzlerce polis vardı ama, ne ambulans vardı konvoyda, ne de doktor vardı… Lükste, şatafatta üstüne olmayan geri kalmış ülke, çok ağır bir tabloyla kendini göstermişti.

Haberin Devamı

Başbakanın sağlığı hakkında şeffaf olunmadığı için, ahaliye bilgi verilmediği için, kulaktan kulağa söylentiler yayıldı. Epilepsi olduğu iddia ediliyordu. Sağlık Bakanı yalanladı. Ve, kaderin oyunu… O gün kahraman ilan edilen “balyoz” kelimesi, yakında “vatan haini” olarak manşetlere konulacaktı..."


*


"Siyaset toz duman, satışlar süt liman’dı.
İzmir Limanı satıldı.
Mersin Limanı satıldı.
Erdemir’i satın alırken 'Milli kuruluşlar asla yabancıya satılmamalı' diyerek,
gözlerimizi yaşartan Oyak yönetimi, Oyakbank’ı Hollandalı ING’ye sattı!
Oyakbank’ı satın alan Hollanda bankası, geçen sene Türkiye’yle alakalı olarak
'iktisadi yön' raporu hazırlamıştı. Raporun kapağında çok enteresan bir fotoğraf
vardı. Kabaca tarif edersek… Bir kadın fotoğrafıydı. Mutfaktaydı. Çok mutlu.
Gülümsüyordu. Elinde bir hindi vardı. Yolunmuş. Cillop durumda. İngilizce hindi
malum, Turkey… İnsanın iştahını kabartan bu lezzetli fotoğrafın başlığı neydi biliyor
musunuz? 'Tamamiyle yolundu'ydu!
Evet, aynen buydu, tamamiyle yolundu.
'İktisadi yön'ümüzü gösteriyordu."

Haberin Devamı

KATILIM ŞARTLARI

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 3 Eylül Salı günü http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!