Soruyu bil kitabı kazan

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 17:29

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Dorothy Koomson'ın 'Benden Önceki Kadın' romanını kazanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.

'Benden Önceki Kadın' romanını kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci, olan okuyucular bizden Dorothy Koomson'ın 'Benden Önceki Kadın' romanını kazanacak.

'BENDEN ÖNCEKİ KADIN" İÇİN ÖDÜLLÜ SORU


Bugüne kadar ülkesi ABD’de tüm romanları çoksatanlar listesine giren ve 28 dile çevrilen Dorothy Koomson'ın Benden Önceki Kadın adlı romanının çevirmeni kimdir?


a) Elif Günay
b) Yeşim Seber
c) Hüseyin Can Erkin
d) Alev Özgüner


CEVABI GÖNDER



Bugüne kadar ülkesi ABD’de tüm romanları çoksatanlar listesine giren ve 28 dile çevrilen Dorothy Koomson Benden Önceki Kadın ile Doğan Kitap etiketiyle Türkiye’deki okurlarla buluşuyor.


Libby’nin şahane kocasıyla deniz kenarındaki bir evde geçen güzel bir hayatı vardır. Ancak zaman içinde Jack’in onu sevip sevmediğine dair kuşkuları artmaya ve onun ilk eşi Eve’in ölümünü bir türlü atlatamadığını düşünmeye başlar.


Geçirdikleri bir trafik kazasından sonra kocasıyla ilişkileri iyiden iyiye sarsılan Libby, alelacele evlendiği adam ile kusursuz görünen Eve hakkında bulabileceği her şeyi öğrenmeye karar verir. Fakat bunu yaparak birtakım korkunç sırları da açığa çıkarmış olur. Bulduklarından ve bunların verebileceği zarardan korkmaya başlayan Libby, kendi sonunun da Jack’in sevdiği ilk kadın gibi olmasından endişe eder… Ama gerçekler öğrenilmiştir bir kere ve artık bunları yok saymak imkânsızdır…


Dorothy Koomson, okuru son sayfasına kadar bırakmayacak kitabında, evlilik ve aşka dair harika bir hikâye anlatıyor.


Eleştirmenlerin “şaşırtıcı ve sürprizlerle dolu” olarak nitelendirdiği romanı keyifle okuyacaksınız.


Kitaptan


28 Şubat 2003 Sen o kadın mısın? Onun şimdi birlikte olduğu kadın sen misin? Bu yüzden mi beni aramaya çıktın? Bu mektubu eğer bugünden elli-altmış yıl sonra okumuyorsan, o zaman büyük olasılıkla ben ölüyüm. Herhalde cinayete kurban gitmiş olurum.


Ne olur böyle olduğu için üzülme; yaşamış olduğum hayat düşünülecek olursa, bu, benim için hiç de büyük bir sürpriz olmaz. Ama eğer bu günlüklerin eline geçmesinin sebebi beni aramaya çıkmış olmansa ve sen de benim gibi düşünebilecek ve onları bulacak kadar akıllıysan –hatta onlarla şans eseri karşılaşmışsan bile– lütfen bana bir iyilik yapar mısın? Lütfen onları hiç okumadan yakabilir misin? Lütfen?


Yazdıklarımı başka birinin öğrenmesini istemiyorum. Onları kendim için yazmıştım. Biliyorum, bunları benim yakmam gerekiyordu, ama bu bana intihar etmek, kendime ait bir parçayı öldürmek gibi gelmişti. Ve her ne yapmış olursam olayım, başıma her ne gelmiş olursa olsun kendi canıma kıyamazdım; o yüzden de bu günlükleri ortadan kaldıramıyorum. Belki bunu sen yapabilirsin.


“Belki” diyorum, çünkü eğer onunla birlikteysen, onun hakkında bilgi edinmek, gerçekten tehlikeli biri olup olmadığını ve onun beni öldüren kişi olup olmadığını öğrenmek isteyeceksin; o yüzden, her ne kadar bunu yapmanı istemiyor olsam da, okumaya devam ettiğin için seni suçlayamam.


Benim adıma üzülmemeni umut etmek dışında ekleyebileceğim fazla bir şey yok. Benim de bir hayatım oldu; büyük acılar gibi büyük bir aşk da yaşadım. Kimi insanların upuzun ömürleri böyle bir şeyi hiç yaşamadan geçip gidiyor. Ben şanslıyım.


Her kim olursan ol, sana iyilikler dilerim.


Sevgiler,
Eve

Yorumlar


“Yazar ondan beklediğiniz sürprizlerle yine harika bir hikâye yaratmış.”
Sun


“Dorothy Koomson’ın romanları çikolata gibi bağımlılık yapıyor.”
Sunday Express


“Faturaları unutun, sevgilinizle buluşmayı unutun, baştan sona sürükleyici muhteşem
yazılmış bu gerilimi yalayıp yutmak dışında her şeyi unutun... ”
Daily Record


“Koomson, Libby’nin öyküsü ile Eve’in günlüklerini, günümüze ait bir hikâyede ustaca iç
içe örmüş, dahası biraz korku unsuruyla taçlandırmış... Sosyal çatışma, aldatılma,
evliliğin doğası bu tatmin edici ve çok katmanlı gizemli hikâyeyi süsleyen konular…”
Daily Express


“Giderek genişleyen Koomson koleksiyonuna değerli bir katkı daha!”
Woman’s Way Ireland


“Dorothy Koomson’dan bir başyapıt daha… Elinizden bırakamayacağınız, mutlaka
okunması gereken bir kitap!”
Heat


Yazar hakkında


Dorothy Koomson, 1971 yılında Londra’da doğdu. İlk romanını 13 yaşındayken yazdı. Leeds Üniversitesi’nde psikoloji ve gazetecilik okudu. Kadın dergileri ve gazetelere yazı dizileri hazırladı. Koomson, My Best Friend’s Girl, Marshmallows For Breakfast, The Chocolate Run, The Cupid Effect, Goodnight Beautiful ve The Ice Cream Girls dahil yedi roman kaleme aldı. Bunların her biri haftalarca Sunday Times’ın çoksatanlar listesinde yer aldı.
Kitapları 28 dile çevrildi ve dünyanın dört bir yanında çoksatanların başını çekti. İngiltere’nin güney kıyısında yaşayan Dorothy Koomson, yeni bir roman ve film senaryosu üzerinde çalışıyor.


KATILIM ŞARTLARI

Haberin Devamı

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.

Haberin Devamı

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 30 Temmuz Salı günü http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!