Soruyu bil kitabı kazan!

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 18:17

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Mehmet Cevat Yıldırım'ın 'Kâbusname' kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.

'Kâbusname' kitabını kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci, olan okuyucular bizden Mehmet Cevat Yıldırım'ın 'Kâbusname' kazanacak.

 

Haberin Devamı

'KABUSNÂME' İÇİN ÖDÜLLÜ SORU

Yazar Mehmet Cevat Yıldırım’ın  1999-2002 arasında yazarlık ve editörlük yaptığı derginin adı nedir?

a) Virgül
b) Aktüel
c) Varlık
d) Hello

CEVABI GÖNDER

 

KABUSNÂME - Bir Korku Romanı

     
Yıl 1939. Mevsim yaz. Dünya, çıktı çıkacak denen savaşı beklemekten yorgun düşmüş. İstanbul’da öteki dünya ve ölülere dair verdiği vaazlarla nam salmış İmam Ziya, Edirne’nin kalburüstü ailelerinden birinin konağına, kendilerine “bir musibet”in dadandığı gerekçesiyle davet edilir. Konağın küçük damadı Ali’nin yol arkadaşlığında vardığı konağın ahalisiyle tanışmak, onların o içten yaşamına tanık olmak, Ziya’ya büyük bir ailenin parçası olma hissini yaşatır.
 
Onunla beraber konağa Avrupa’da tahsil görmüş kimya âlimi Ethem Bey de davet edilmiştir. Ethem Bey ve İmam Ziya, konakta birbiri ardına gelen açıklanamaz olaylarla birlikte, uzmanlıkları doğrultusunda aileye yardımcı olmaya çalışırlar. Ziya geride durmayı tercih ederken, Ethem Bey ne kadar bilgili olduğunu her fırsatta göstermekte, akılcı yaklaşımıyla başlarda teskin ettiği aileyi, inançlarını yok sayarak kırmaya başlamaktadır. İmam Ziya ile Ethem Bey, esrarengiz olayları aydınlığa kavuşturma çalışmalarından fırsat buldukça, felsefe, din ve siyaset üzerine fikri tartışmaları yürütürler. Okur da bu fikir tartışmalarına tanık olduğu kadar, kendini esrarengiz olayların içinde bulacak ve yeni bir yazarla tanışıp, sağlam bir korku romanı okuyacaktır.

 

Haberin Devamı

Kitaptan:
"Maalesef buraya kadar zahmet vermemizin yegâne sebebi sizinle tanışmaktan duyduğumuz zevk değil Ziya Bey. Pederimle Heybeliada’da tanıştınız. Sizi buraya davet etmemizde, daha doğrusu sizi arayıp bulmamızda en çok emeği geçenimiz odur. Onun size konuyu açması daha uygun olurdu ama sanıyorum kendisinin durumu buna pek müsait değil.

Olan şu ki son zamanlarda burada daha önce karşılaşmadığımız hadiseler vuku buluyor. Önemli şeyler değil bunlar, hatta son hadiseye dek bunları yaşadığımızın farkına bile varmamıştık. Garip şeyler olduğunu, daha doğrusu olup bitenlerin garip olduğunu neden sonra hepsini bir arada hatırlayınca fark ettik.

Baştan başlasak daha iyi olacak galiba. Ne zamandı? Galiba bu senenin başlarındaydı. Belki Hayrullah Efendi köşkünün tepesinde duran horozlu rüzgârgülü gelirken dikkatinizi çekmiştir. Rahmetli onu Avrupa’dan getirtmişti. Pek iyi çalışır. İşte o rüzgârgülü on gün boyunca sert esen bir kış rüzgârına tamamen ters durarak okuyla bizim evi gösterdi. Döndüğü noktaya bir şey, mesela bir kuru yaprak sıkışmış olabileceği aklımıza geldi başta. Lakin ara sıra, o sırada esen rüzgârdan kâh daha hızlı, kâh daha yavaş dönüveriyor ve yine bizim evi gösteriyordu. Sonra bu kendiliğinden geçiverdi."

Haberin Devamı


Yazar Hakkında:
Mehmet Cevat Yıldırım 1979 Ankara doğumludur. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Paris’te Sorbonne Nouvelle ve Saint Denis Üniversiteleri’nde yüksek lisans yaptı. Doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. 1999-2002 arasında Virgül dergisinde yazarlık ve editörlük yaptı. Kâbusname yazarın ilk romanıdır.

 

KATILIM ŞARTLARI

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

Haberin Devamı

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 16 Temmuz Salı günü http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!