Sorun K. Irak’ta

Güncelleme Tarihi:

Sorun K. Irak’ta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 00:00

CumhurbaşkanıAbdullah Gül, Çankaya Köşkü’ndeki Cumhuriyet resepsiyonunda Kuzey Irak yönetimi lideri Mesud Barzani ile görüşme sürecine destek verdi.

Haberin Devamı

Gül, başta muhalefet olmak üzere eleştiriler hatırlatılınca, "Sorunumuz Basra’daki terör sorununu çözmek değil ki, orasıyla konuşalım. Terör örgütünün yuvalandığı kuzeyi devreye sokmak lazım. Görüşmemekle ne kazanacağız" dedi.

Gül, öğle saatlerinde devlet protokolü için verdiği  eşsiz resepsiyonun ardından akşam saatlerinde sivil toplum örgütü temsilcileri, iş  adamları, sanatçılar, sporcular ve gazetecilerden oluşan davetliler için eşli  resepsiyon verdi. Gül, akşamki bölüme eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte evsahipliği yaptı. Öğlenki resepsiyona katılan Başbakan Tayyip Erdoğan akşamki bölümde yoktu. Dokuz bakanın hazır bulunduğu resepsiyonda Gül ve eşi Hayrünnisa Gül davetlilerle teker teker ilgilendi.  Davette gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Gül’ün Kuzey Irak’tan Güneydoğu’daki olaylara kadar açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

Irak’ta başından beri tüm gruplarla görüşmek gerektiğini düşünüyor ve söylüyorum. Tabiki (Barzani ile de) görüşmek lazım. Bizim sorunumuz Basra’daki terör sorununu çözmek değil ki orasıyla konuşalım. Terörle mücadelede Basra’yı değil Kuzey’i devreye sokmak lazım. Görüşmemekle ne kazanacağız.

Irak’la yeni dönem başladığını söyleyebiliriz. Herkesin desteklemesi ve yapıcı bakması lazım. Terör örgütünün son eylemleri Irak’la yapılan işbirliğinden duyulan rahatsızlığın yansıması. Ben de Irak’a gideceğim. Üzerinde hala çalışılıyor, tarihi netleşmedi. Karşı tarafla da görüşerek, fazla bir gecikme olmadan gideceğim.

Köşk’te ikinci davet

/images/100/0x0/55ea2ac7f018fbb8f86f46ac

 CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün dün akşam Çankaya Köşkü’nde verdiği eşli resepsiyona çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyona Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, Doğan Yayın Holding CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile eşi Ali Sabancı, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve çok sayıda davetli katıldı. Davetin verildiği salon sohbetlerin ana konusu oldu. Davetlilerin dekorasyonu beğendiklerini dile getirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Hayrünnisa Gül’e dönerek "Hayrünnisa bak, salon güzel olmuş diyorlar" diye seslendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!