‘Sorgusuz, sualsiz idam edildik’

Güncelleme Tarihi:

‘Sorgusuz, sualsiz idam edildik’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2010 17:42

AK Parti Genel Merkezi tarafından görevden alınan Gaziantep’in merkez Şahinbey İlçe Başkanı Fehmi Şahin, Başbakan Erdoğan’ın 12 Eylül mağdurlarıyla ilgili ağladığı açıklamasına gönderme yaparak, “Şahinbey ilçe teşkilatı da sorgusuz, sualsiz idam edildi" dedi.

Haberin Devamı

Düzenlediği basın toplantısında; 20 aydır sürdürdüğü Şahinbey İlçe Başkanlığı görevinden alındığını ve bu sürede üye sayısını 14 bin 200’den 42 bine yükselttiğini belirten Şahin, “Salı günü grup toplantısında Başbakanımız 12 Eylül ihtilalinde öldürülen, suçsuz yere idam edilen o gençler için ağladı. Bugün 20 aydan beri gecesini gündüzüne katıp, davam, partim diyerek, gece gündüz çalışan Şahinbey ilçe teşkilatı sorgusuz sualsiz idam edildi. Şahinbey ilçe teşkilatı neden idam edildi? Soruyorum.

Şahinbey ilçe teşkilatı olarak hiçbir zaman yolsuzluğa, rüşvete yol vermedik. Şahinbey ilçe başkanı olarak görevden uzaklaştırılmamın ana sebeplerinden biri, önümüzdeki genel seçimlerde kendi kafasına göre milletvekillerini dizayn etmek isteyen parti içerisindeki bir grup Ergenekon uzantısı. Bu da bizim partinin içerisindeki Ergenekon uzantısı ve bizi görevden aldıranlar bu kişiler” dedi.

Haberin Devamı

BELEDİYE İMKANLARINDAN NEMALANMAK İSTEYENLER YAPTI

Kendisi ve ekibini görevden aldıranların bir yandan mevcut belediyelerden nemalanmak için yeşil sahaları alıp imar tadilatına sokmaya çalışanlar olduğunu ve bunlarla mücadele ettiği için görevden uzaklaştırıldıklarını savunan Şahin, daha sonra şöyle dedi:

“Genel merkezimizi de komploya inandırdılar. Başbakanımız, ‘Sırça köşklerde siyaset yapmayın, vatandaşın içine inin’ derken, ben Başbakan’ın sözünü tutarak vatandaşın içine indim. Ben 25 yıldan beri siyaset yapıyorum. Rabbime hamdolsun, Refah Partisinde, Fazilet Partisinde, Saadet Partisi ve AK Parti kurucu teşkilat başkanı olarak göreve başladım, 7 yıldan beri de AK Partide görev yapıyorum. İlçe başkanı olarak görevimi tamamlamış oluyorum. Benim görevden alınmam ile birlikte partiden istifa etmek isteyenler bu kararlarından vazgeçsinler. Çünkü biz il başkanı ya da şunun, bunun için siyaset yapmıyoruz.”

Konuşmasının son bölümünde AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer’in kendisinin görevden alınması için Genel Merkez ile restleştiğini de iddia eden Şahinbey eski İlçe Başkanı Fehmi Şahin, “12 Eylül mağduru benim. Ben namaz kılıyorum diye 2'nci şubede dayak yedim, ceza çektim. Ama rabbime hamdolsun başımızda öyle bir Başbakan var ki adam gibi adam. Bizim çektiğimiz acıları hissediyor. Ama yukarısı, aşağısı duymuyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!