Son yılların en büyük kasırgası ABD'ye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Son yılların en büyük kasırgası ABDye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2011 00:00

ABD Ulusal Hava Dairesi, Irene Kasırgası'nın Kuzey Carolina eyaleti kıyılarında ilk etkisini göstermeye başladığını ve kasırganın yaklaşmasıyla büyük dalgaların kıyıya vurduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Meteoroloji uzmanı Hal Austin, bugün erken saatlerden itibaren Kuzey Carolina'nın Outer Banks bölgesinde 2-3 metrelik dalgaların kıyıya vurduğunu açıkladı. ABD'li yetkililer, Irene Kasırgası'nın 65 milyon kişinin yaşadığı ABD'nin doğu kıyılarının üçte birini etkileyeceğine dikkat çekti.

 

SÜPERMARKETLERİ TALAN EDEN HALK KAÇIŞ YOLUNDA / FOTO GALERİ

 

Dün TSİ 14.00 sularında Bahama Adaları yakınında saatte 185 km hızla esen rüzgarlara neden olan kasırganın, bugün Bahama’nın başkenti Nassau’yu etkilemesi bekleniyor.

 

IRENE KASIRGASININ UZAYDAN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

 

Irene, Bahamaları geride bıraktıktan sonra Kategori 4 şiddetine ulaşarak yarın Kuzey Carolina'ya ulaşacak. Kasırganın ABD’ye ulaştığında saatte 210 km hızla esen rüzgarlara neden olacağı tahmin ediyor. Şu ana kadar Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nde büyük mali zarara yol açan kasırgadan korunmak isteyen Bahama ve ABD halkı, vakit kaybetmeden tüm önlemleri almak için büyük çaba gösterdi.

 

NASA IRENE KASIRGASINI BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİ / WEB TV

 

Köprülerin sağlamlığı kontrol edildi, gemiler kasırganın etkili olacağı bölgeden uzaklaştı, tahliye planları gözden hazırlandı, sel baskınına karşı kum torbalarından duvarlar örüldü, binaların kapı ve pencereleri tahta bloklarla kapatıldı.

 

ABD’li yetkililer, Irene’nin izleyeceği güzergahın kesin olarak bilinmediğini, bu yüzden her türlü olasılığa karşı hazır olunması gerektiğini belirtti. Irene, ABD'de ilk olarak Kuzey Carolina eyaletini etkileyecek.

 

IRENE HAİTİ VE DOMİNİK CUMHURİYETİ'Nİ VURDU / FOTO GALERİ

 

Haberin Devamı
KIYI BÖLGELERİNİ SÜPÜREBİLİR

Son yılların en büyük kasırgası ABDye ulaştı

Irene Haiti'de ağaçları devirdi.

Dahası, Kuzey Carolina’nın ardından Irene yoluna devam ederek Virginia eyaletinden New York Şehrine kadar uzanan bir bölgeyi etkileyebilir. Ancak bununla yetinmeyecek olan Irene, son olarak Connecticut ve Maine eyaletlerini de etkisi altına alma ihtimali bulunuyor.

 

Virginia’da, ABD Donanması’na ait İkinci Filo’ya Norfolk Donanma Üssü’nü terk etmesi emri verildi. Emir toplamda 64 gemiyi içeriyor. Avrupa'da ise Bahama Adaları'na yapılan uçak seferleri felç olmuş durumda.

 

Ulusal Kasırga Merkezi, Irene’nin etkilerinin 36 saat içinde belirgin olmaya başlayacağı uyarısı yaparak kasırganın tropikal fırtınaya da neden olabileceğini belirtti.

 

Kıyı bölgesinde yaşayan ABD’liler, devrilecek ağaçlar ve sel baskınlarına karşı evlerini güvenceye aldıktan sonra yüksek bölgelere tahliye edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!