"Son Sümer Kraliçesi" belgeseli

Güncelleme Tarihi:

Son Sümer Kraliçesi belgeseli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2009 16:58

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın, hayatını ve Sümerleri anlatan ''Son Sümer Kraliçesi'' adlı belgeselin çekimleri Anıtkabir'de başladı.

95 yaşındaki Çığ, Anıtkabir'e gelişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik bir ülke olduğunu belirterek, ''Atatürk'ün yolundan gitmeye devam edeceğiz'' dedi.
Haberin Devamı

Atatürk'e olan bağlılığını anlatan bir şiir yazdığını anlatan Çığ, bugün Atatürk'ün Mozolesi'nin önünde bu şiirini okuyacağını söyledi.

Çığ, ''kürt açılımı'' çalışmalarına ilişkin de, ''Ayrı dil söz konusu olamaz. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Bunlar uyduruk şeylerdir, açılım falan değildir. Bu, yalnızca memleketi parçalamak ve savaş çıkarmak içindir'' görüşünü savundu.

Belgeselin yönetmeni Serkan Koç da, belgesele ilişkin çekimlerin Aslanlı Yol, tören alanı gibi Anıtkabir'in çeşitli mekanlarında yapılacağını belirterek, ''Sayın Çığ'ın Atatürk'ün mozolesinin önünde şiir okuduğu kısım da belgeselde yer alacak. Çekimlere, yarın da Çorum'da Hattuşaş ve Boğazkale'de devam edeceğiz'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!