Son mesajı: Barışın

Güncelleme Tarihi:

Son mesajı: Barışın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 00:00

Eski ANAP’lı bakan Mustafa Taşar’ın bugünkü cenazesine bir süredir görüşmeyen Mesut Yılmaz, Erkan Mumcu ve Yıldırım Akbulut da katılacak. Taşar internet sitesindeki son mesajında da "Barışmak için ayrılığı beklemeyin, özür dilemek için diğerinin acı çekmesini beklemeyin" demişti.

SİYASETİN renkli simalarından, ANAP’ın popüler ismi, eski bakanlardan Mustafa Taşar için bugün saat 11.00’de TBMM’de tören yapılacak. Taşar, Kocatepe Camii’ndeki öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Her biri ayrı yere dağılan eski ANAP’lılar, cenazede bir araya gelecek. Cenazeye, bir süredir görüşmeyen Mesut Yılmaz, Erkan Mumcu ve Yıldırım Akbulut da katılacak.

Taşar’ın ölüm haberi üzerine ANAVATAN’lılar harekete geçti. Bayram tatilini Isparta Yalvaç’da geçiren Genel Başkan Erkan Mumcu, Afyon’a geçerken, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler cenaze işleri ve ailenin sağlık durumuyla ilgilemek için görevlendirildi. İstanbul’da bulunan Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz da yemek programlarını iptal ederek, Taşar’ın yaralı ailesini İstanbul’a götürtmek için uğraştılar. Ancak doktorlar yaralıların gece taşınmasına izin vermedi. Yılmaz ekibi adına da cenazeyle ilgili olarak eski bakanlardan Rüştü Kazım Yücelen görevlendirildi. Cenaze ve yaralılar sabah saatlerinde Ankara Başkent Hastanesine getirildi.

MEZARINI HAZIRLATMIŞTI Taşar, 2005’te akciğer kanserinden vefat eden kardeşi ve kazada yaralanan yeğeni Efe’nin babası Faruk Taşar’ın yanına gömülecek. Taşar’ın kardeşine mezar yeri ararken, yanındaki boş mezarı da kendisi için aldığı öğrenildi.

BARIŞMAK İÇİN BEKLEMEYİN Taşar, ölümünden önce internet sitesine koyduğu "Barışmak için ayrılığı beklemeyin, özür dilemek için diğerinin acı çekmesini beklemeyin, dua etmek için acıları beklemeyin" mesajıyla dikkat çekti. Taşar, son makalesini de "Demokrat kimdir?" konusu üzerine yazmıştı. Taşar, makalede şu görüşlere yer veriyordu:

"Özellikle demokratik mekanizmalarla iktidara gelenlerin, demokrasinin sunduğu alanlarda yaşama durumunda olanların ve özgürlüğünü demokrasiye borçlu olduğunu unutanların, etkin ve belirleyici konumlara geldiğinde bizzat demokrasiyi sınırlayan, demokratik mekanizmaların gerekliliğini tartışmaya açan ve demokrasiyi boğan darağaçlarını bizzat elleriyle kuranların, demokrasiyi anladıklarını, demokrasiyi koruduklarını ve demokrat olduklarını iddia edebilmek mümkün değildir."

Kızının durumu ciddi

MUSTAFA Taşar’ın kızı Gonca Taşar’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Sağlık durumları iyi olan Taşar’ın eşi Gülderen ve yeğeni Efe Taşar ile henüz hayati tehlikeyi atlatamayan Gonca Taşar dün sabah erken saatlerde Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne nakledildi. Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gülnaz Arslan, kaza haberini aldıktan sonra önceki gece saat 23.30’da Rektör Mehmet Haberal, beyin cerrahı, anestezi ve yoğun bakım uzmanlarıyla yola çıktıklarını ve hastaları Ankara’ya getirdiklerini belirtti.

Arslan, Gonca Taşar’ın durumunun ciddi olduğunu ve yoğun bakımda tutulduğunu kaydederek, "Kalçasında, kaburga kemiklerinde ve göğsünde kırıklar var. En ciddisi beyin travması. Şuuru tam açık değil. Solunum desteği alıyor. Beyninde ve akciğerinde ödem oluşması nedeniyle şu anda bir operasyon mümkün değil, solunum cihazına bağlı olarak uyutuluyor" dedi.

Asker oğlu hastanede

TAŞAR’ın Burdur’da vatani görevini yapan oğlu Emre Taşar da, dün sabah saatlerinde hastaneye geldi. Kaza nedeniyle mazeret izni verilen Emre Taşar, yoğun bakımdaki kardeşi Gonca Taşar’ı gördükten sonra bir süre annesi Gülderen Taşar’ın yanında kaldı. Taşar, daha sonra yakınları tarafından hastaneden çıkarıldı. Emre Taşar’ın oldukça üzgün ve yorgun olduğu gözlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!