Son görüntüde önemli ipucu

Güncelleme Tarihi:

Son görüntüde önemli ipucu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 13:40

ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın sır dolu kayboluşunun ardındaki perdeyi aralamaya çalışan İstanbul Polisi, dün çok önemli bir ipucuna ulaştı.

Haberin Devamı

33 yaşındaki Sarai Sierra’nın son görüldüğü yerlerdeki güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceleyen Asayiş Şube ekibi, son görüntülerden birinde genç kadını takip eden bir erkeği tespit etti. Sierra’nın peşinden giderken dikkat çekmemeye çalışan 30-35 yaşlarındaki erkeğin kimliğini belirlemek için çalışmalara başlandı. Polis, bu kişinin tespit edilmesinin, genç kadının akıbetinin belirlenmesinde çok önemli olacağını ifade ediyor.

Odada uyuÅŸturucu izi arandı  Â
 
Bu arada Sierra’nın, uyuÅŸturucu kuryesi olabileceÄŸi şüphesiyle Taksim'de kaldığı odada uyuÅŸturucu izi arandığı da ortaya çıktı. Ä°ncelemede uyuÅŸturucu izine rastlanmadı. ABD Konsolosluk yetkilileri, Sierra'nın ABD'de herhangi bir suçtan kaydı bulunmadığı bilgisini emniyete verdi. Sierra'nın yanında fotoÄŸraf makinesi bulunmadığı, fotoÄŸraflarını iPad'den çektiÄŸi tespit edildi.Â

Sarai Sierra, 8 Ocak 2013'te İstanbul'a geldi. 15 Ocak’ta İstanbul’dan Amsterdam’a, oradan da Münih’e gitti. 19 Ocak’ta İstanbul’a döndü.

/images/100/0x0/55ea0de7f018fbb8f867e2b1


Polis, Sarai’nin 20 Ocak’ta bir alışveriş merkezi ve İstiklal Caddesi’nde yürürken görüntülerini ulaştı. Sierra'nın, görüntüde tek başına fotoğraf makinesiz yürüdüğü belirlendi. Sarai Sierra, 22 Ocak’ta İstanbul-New York uçağından inmeyince kaybolduğu ortaya çıktı.

ABD Konsolosluğu'nun 25 Ocak'ta İstanbul Emniyeti'ne kayıp başvurusu yaptığı Sarai Sierra'yı bulmak için kurulan özel ekip olası tüm senaryoları masaya yatırdı. Beyoğlu ve Sultanahmet'te alışveriş yaptığı yerlerden aldığı fiş bilgileri üzerinden kamera kayıtlarını toplayan polis, Sierra'nın yanında ikinci bir kişi bulunan görüntüye ulaşamadı.

Narkotik ekiplerinin son dönemde yakaladığı kuryelerin ülkeleri dışına ilk kez çıkıyor olmaları ve Sierra'nın Avrupa'da izlediği güzergah uyuşturucu kuryesi olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Polis bu ihtimal üzerine Sierra'nın Taksim'de kaldığı oda ve eşyaları üzerinde uyuşturucu izi aradı. Yapılan incelemede uyuşturucu izine rastlanmadı. Polis, Sarai Sierra'nın ABD'de herhangi bir suç kaydı bulunmadığını belirledi. Polis, görüntülerde, amatör fotoğrafçı olan Sarai Sierra'nın üzerinde fotoğraf makinesi göremedi.
Yapılan araştırmada, Sarai Sierra'nın fotoğraf makinesi bulunmadığı, şu an kayıp olan İpad'yle fotoğrafları çektiği belirlendi. Bu bilgiyi, polise, eşi Steven Sierra ve kardeşi David Jimenez'de doğruladı. Steven Sierra ve David Jimenez'in verdikleri bilgiler doğrultusunda Sarai Sierra'nın İstanbul'da görüştüğünü söyledikleri 4 Türk'ü bulma çalışması ise devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!