Son durumu aday olmayan Şeker’in oyları belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Son durumu aday olmayan Şeker’in oyları belirleyecek
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 23:53

Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi Bilecik de daha seçim havasına girmiş değil. Son dönemde Güneydoğu’da yaşananlar ve şehit cenazeleri insanların siyaset yapma isteklerini yok etmiş. Türkiye’nin işsizlik oranı en düşük illerinden biri Bilecik ve seçmenin tercihleri bugünden yarına kolay kolay değişmiyor.

Seçimlerde üç parti yarışacak Bilecik’te. AKP ve CHP halihazırdaki milletvekillerini aday listesinde tekrar bir numaraya koymuÅŸ. CHP’nin ilk sıra adayı YaÅŸar Tüzün, geçen dönem milletvekili seçildikten sonra Ankara ile Bilecik’in bağını hiç kopartmamış ve burada oldukça seviliyor. Köklü bir tabanı var Bilecik’te CHP’nin ve sola bir milletvekili nasıl olsa çıkar gözüyle bakılıyor. Elde var bir kuralı geçerli bu durumda. Ä°kinci sıra adaylarına zaten hiçbir partide ÅŸans tanınmıyor.Â

AKP BAŞKAN’DAN ŞANSLI

AKP de, CHP gibi geçen dönem seçilen Fahrettin Poyraz’la yola devam etme kararı almış ve ilk sıraya yerleştirmiş. Ancak Poyraz’a Bilecik halkı pek sıcak bakmıyor, çünkü kendilerini ihmal ettiğini düşünüyorlar. AKP’nin buradaki eksikliklerinden biri de milletvekili adayını beğenmeyen parti örgütünün dağılmış olması.

Ancak AKP’nin bir önemli artısı var. O da AKP’li belediye başkanı Selim Yağcı. Halk Yağcı’nın çalışmalarından oldukça memnun. Alt yapı çalışmalarının önemli bir bölümünü tamamlamış, şehrin su sorununu çözecek olan Karasu projesinde finale gelmiş. Bilecik’te üniversitenin bu dönemde kurulması da AKP’nin artılarından.

MHP’LİLER BURUK

Bilecik’te seçime iddialı giren üçüncü parti ise MHP. Seçmen sayısı şehir merkezinden daha fazla olan Bozüyük MHP’nin kalesi olarak biliniyor. Bozüyük ve Söğüt’de belediyeler iki dönemdir MHP’nin elinde. Ankara’nın milletvekili adayı olarak Erdil Balan’ı göstermesi parti örgütünde biraz burukluğa neden olmuş. Erdil Balan, ANAP’tan MHP’ye geçen bir isim ve Adanalı çünkü. Ancak bunun seçimde çok önemi olmadığını, bir ideoloji partisi oldukları için MHP seçmeninin adaya çok önem vermeden üç hilalin altına mührünü basacağını söylüyor partililer.

AÄžAR Ä°LE ANLAÅžAMAMIÅž

Bilecik’te ilginç bir durum var aslında. Seçime girmeyen bir isim çözecek buradaki düğümü. O da Bahattin Şeker. Merkez sağın en güçlü ismi çünkü Şeker. 2002 seçimlerine DYP adayı olarak girmiş ve DYP, yüzde 24.88 oy alan AKP’nin ardından yüzde 21 oyla ikinci sırada yer almış ancak parti barajı aşamadığı için Meclis’e gidememiş. Çok sevilen ve güvenilen bir isim ancak bu yıl Mehmet Ağar ile anlaşamadığı için aday olmayacağını açıklamış. Bahattin Şeker’in seçmenlerinin kararı, Bilecik’teki seçim düğümünü çözecek gibi gözüküyor. AKP ve MHP bu oyların peşinde, seçmen kimi tercih ederse seçimlerde birinci parti o çıkar.

Bahattin Şeker’in aday olmamasıyla garip bir seçim sonucu olasılığı çıkıyor Bilecik’te. AKP ve MHP birinci parti olmak için yarışacaklar, ancak kaybeden ikinci olamayacak. Çünkü orada sabit olarak CHP duruyor.

CHP ışıklı pano asıyor

BİLECİK’te seçim havası henüz kahve muhabbetlerinin ve dükkan önü sohbetlerinin önüne geçmiş değil. CHP il örgütü milletvekili adayları Yaşar Tüzün ve Nurcan Özçakır için yaptırdığı ışıklı panoyu asmaya hazırlanıyordu. "Tüzün garanti, biz Özçakır" için çalışıyoruz" diyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!