Son dakika... Yılbaşı öncesi dev operasyon! Kör ediyor...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 14:52

İSTANBUL Polisi yılbaşı öncesi kaçak içki imal eden atölyeler ve kaçak içkiyi satan kişilere savaş açtı. Toplam 930 bin şişe sahte içki ele geçirildi. Metil alkoller üretildiği için içen kişileri kör eden ya da ölüme götüren kaçak içkileri gerçeğinden ayırt etmek, sahte bandrol taşıdıkları ve güvenli kapakla donatıldıkları için oldukça zor.

Haberin Devamı

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı öncesi İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla kaçak içkiye savaş açtı.

Son dakika... Yılbaşı öncesi dev operasyon Kör ediyor...

20 Kasım’da düzenlenen operasyonda 120 bin şişe sahte içki yakalandı. Soruşturmayı derinleştiren ekipleri, içkileri vatandaşa satan restoran, bar ve pavyonlara yönelik operasyonlar düzenledi. Sahte içki sattığı tespit edilen 11 eğlence mekanı mühürlendi.

İMALATHANEYE operasyon

Polis ekipleri en son 18 Aralık’ta sahte içki üretildiği tespit edilen Gaziosmanpaşa’daki bir işyerine operasyon düzenledi. İmalathanedeki 3 kişi gözaltına alınırken, metil alkolden votka ve rakı imal edildiği tespit edildi. Polis 5 bin litre metil alkol ile damıtma cihazlarına el koydu.

12 BİN LİTRE KÖR EDEN ALKOL

Bugüne kadar yapılan kaçak içki operasyonlarında toplam 130 bin şişe sahte içki, 12 bin litre metil alkol, 920 şişe şarap, 27 bin boş alkol şişesi, 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş oldu. Operasyonlarda toplam 46 kişi gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!