Son dakika... Tokat'ta art arda iki deprem: 3 ilçede okullar tatil edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 01:19

Son dakika haberi... Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem; Samsun, Sivas ve Yozgat gibi çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD, olumsuz bir durumun olmadığını açıkladı. Saat 02.35'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Tokat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Tokat ilimiz Sulusaray ilçemizde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem nedeniyle Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerimizde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 01:06'da Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sarsıntı yerin 9.97 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

AFAD VE BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

AFAD sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olumsuz bir durumun olmadığına dikkati çekerek, “Tokat ili Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

VALİ HATİPOĞLU DA AÇIKLAMA YAPTI

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki depremde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini duyurdu. Hatipoğlu sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, “Geçmiş olsun Tokat. Şu an itibariyle bir olumsuzluk tespit edilmedi. Rabbim her türlü afetten ülkemizi korusun” ifadelerine yer verdi.

TOKAT'TA İKİNCİ DEPREM
 
AFAD’ın açıkladığı bilgilere göre saat 01.06’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35’te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü.
 
GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER
 
Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen bu artçı depremden sonra Tokat merkezde çok sayıda vatandaş daha evlerini terk etti. Battaniyelerle sokaklara çıkan vatandaşların bazıları araçlarında soğuktan korunmaya çalışırken, bazı vatandaşlar da yaktıkları ateşin çevresinde ısınarak geceyi geçirdi.
 
VALİLİK AÇIKLADI: 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL
 
Tokat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Tokat ilimiz Sulusaray ilçemizde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde meydana gelen 2 deprem nedeniyle Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerimizde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!