Son dakika... 'Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz'... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin tepelerine biniyor, inlerini başlarına geçiriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2022 14:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'ne katıldı. "Teröristlerin tepelerine tepelerine biniyor, nerede olursa olsun inlerini tek tek başlarına geçiriyoruz" diyen Erdoğan, "Dünya harp tarihini yeniden yazan yerli ve milli İHA'larla Suriye'deki, Irak'taki terör baronlarına nefes aldırmıyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 'Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'ne katıldı. Törende TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Köksal Toptan, Cemil Çiçek ve İsmail Kahraman ile Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca ile şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları da yer aldı.

Burada konuşan Erdoğan, Ankara'da yaşayan 26 şehit yakını ve gaziye devlet övünç madalyasını tevcih edeceklerini, diğer illerde de 350 hak sahibine madalyalarının verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

Böylece ülkemiz genelindeki 376 şehit yakını ve gazimize devlet övünç madalyalarını tevcih etmiş oluyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olarak siz kardeşlerimin nezdinde tüm şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Haberin Devamı

Rabb'im bizi şehitlerimizin kutlu ve mübarek yolundan ayırmasın diyorum. Milletçe çok ama çok iyi biliyoruz ki ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki haklarını tam manasıyla ödeyemeyiz. Şayet bugün ay yıldızlı bayrağımız 780 bin kilometrekare üzerinde nazlı nazlı dalgalanıyorsa ezanlarımız gök kubbeyi günde 5 vakit çınlatmaya devam ediyorsa milletçe tarih sahnesinde varlığımızı özgürce idame ettirebiliyorsak hiç şüphesiz bu önce Allah'ın yardımı sonra da şehit ve gazilerimizin fedakarlığı sayesindedir.

Son dakika... Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin tepelerine biniyor, inlerini başlarına geçiriyoruz

DEVLETİMİZ İYİ VE KÖTÜ GÜNLERİNİZDE HER DAİM YANINIZDADIR

Gazilerimiz için de çok büyük müjdeler vardır. İnancımıza göre şehitlik ve gazilik herkese nasip olmayan büyük bir şeref payesidir. Şehit yakını olmanın vakarını layıkıyla taşıyan her bir kardeşimi tebrik ediyorum. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı devlet olarak en öncelikli görevlerimiz arasında görüyoruz. Gazilerimizin gönül huzuru içinde kimseye muhtaç olmadan, hiç kimseye boyun eğmeden hayatlarını sürdürmeleri için çaba harcıyoruz. Tazminattan maaşa, kamuda işe yerleştirmeden diğer haklara kadar şehit yakınlarımıza ve gazilerimize tanınan birçok imkan bulunuyor. Bu hakları ve imkanları burada tek tek saymayı açıkçası zül addediyorum. Devletimiz iyi ve kötü günlerinizde her daim sizlerin yanındadır. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin meselelerinde ben de her zaman yanındayım. Son 20 yıldır olduğu gibi gelecekte de sizleri en iyi en mükemmel şartlarla buluşturmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Son dakika... Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin tepelerine biniyor, inlerini başlarına geçiriyoruz

ONLAR TEHDİT ETTİLER, BİZ TEK BİR ADIM DAHİ GERİ ADIM ATMADIK

Türkiye 40 yıldır terör belası ile mücadele halindedir. Geride bıraktığımız bu 40 yıllık dönemde emniyet mensuplarımızdan sivil vatandaşlarımıza, her kesimden binlerce insanımızı şehit verdik. Yüreği kıpır kıpır çarpan gencecik öğretmenlerimizi, helal rızık peşinde koşan işçilerimizi, emekçilerimizi, şehrinin kalkınması için uğraşan, yatırım yapan, istihdam sağlayan iş insanlarımızı, terör örgütü yerine halkına hizmet etmek için koşturan siyasetçilerimizi, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtan daha 15 yaşındaki delikanlılarımızı, askerimizi, polisimizi, güvenlik korucularımızı, sağlıkçılarımızı, din görevlilerimizi, muhtarlarımızı, çiftçilerimizi, ev hanımlarımızı, kundaktaki bebeklerimizi, bölücü terör örgütünün vahşi eylemlerinde kaybettik.

Haberin Devamı

Ama yaşadığımız onca acıya rağmen terörün insanlarımız arasına nifak tohumları ekmesine, bizi birbirimize düşürmesine hamdolsun müsaade etmedik. Kandan ve gözyaşından beslenen cinayet şebekesinin ülkemizin şahlanışını engellemesine izin vermedik. Onlar tehdit ettiler, biz tek bir geri adım dahi atmadık. Onlar yaktılar, biz inatla daha iyisini yaptık. Onlar yıktılar, biz daha iyisini yaptık.

Son dakika... Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin tepelerine biniyor, inlerini başlarına geçiriyoruz

Onlar milletimizi bölmek için hamle yaptıkça biz 85 milyon olarak kardeşliğimize daha sıkı sarıldık. İnsanımızı ayrıştırmadık. Kendilerinden olmayan herkese kurşun sıkanların, hayatı insanlara zehredenlerin karşısına millet ve devlet olarak hep birlikte dikildik. Teröre karşı sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğümüz bu tür operasyonlarla bölgedeki vatandaşlarımızla beraber tüm Türkiye'nin geleceğini koruduk. Rabb'imiz her zorlukla beraber bir kolaylık olduğunu bizlere müjdeliyor. Biz de terörle mücadelede çektiğimiz onca çilenin, verdiğimiz onca mücadelenin, gösterdiğimiz onca sabrın neticelerini almaya başladık. Ülkemiz terörün her türlüsüyle bu mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında gerçekten önemli başarılara imza atıyor.

Haberin Devamı

Bir dönem çakalların gezdiği dağlarda bugün artık kınalı kuzular geziyor. Teröristlerin tasallutundan dolayı ekilemeyen arazilerimiz, yaylalarımız artık bölgedeki kardeşlerimize ekmek kapısı oluyor. Türkiye bölücü terör örgütünün baskı, şiddet ve zulmünden kurtuldukça her tarafta yatırımlar hız kazanıyor. Terörün karanlık gölgesi üzerimizden kalktıkça gençlerimiz, sokaktaki vatandaşlarımız yarına çok daha güvenle daha bir umutla bakıyor.

Son dakika... Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin tepelerine biniyor, inlerini başlarına geçiriyoruz

TERÖR BARONLARINA NEFES ALDIRMIYORUZ

Türkiye'nin geleceğinde, teröre ve terör destekli siyasete yer olmadığı gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Gerek yaz kış demeden yılın 365 günü sürdürdüğümüz operasyonlarımızla, gerek kapasitesini ve imkanlarını arttırdığımız istihbarat teşkilatımızla gerekse en nitelikli en donanımlı şekilde yetiştirdiğimiz askerlerimiz, polisimizle terör örgütünün üzerine gidiyor teröristlerin tepelerine biniyor, nerede olursa olsun inlerini tek tek başlarına geçiriyoruz.  Dünya harp tarihini yeniden yazan yerli ve milli insansız hava araçlarımızla Irak'taki, Suriye'deki terör baronlarına nefes aldırmıyoruz. 

Haberin Devamı

Son dakika... Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin tepelerine biniyor, inlerini başlarına geçiriyoruz

Milletimize yaşattıkları acıların bedelini, kanını döktükleri her masumun hesabını bu katil sürülerine misliyle ödetiyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Terör örgütlerine yoldaşlık yapanlara, oy uğruna bölücü örgütün uzantılarıyla ittifak kuranlara, Kandil'in siyasetteki piyonlarının kuyruğuna takılanlara, Yozgat'ta farklı Diyarbakır'a gidince çok farklı konuşan mürailere, şehit yakınlarına hakaret eden edepsizlere inat biz milletimizle birlikte sizlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz. 21'inci yüzyıla, altını çizerek söylüyorum, inşallah Türkiye ve Türk milleti damgasını vuracaktır. Bu kutlu yürüyüşü engellemek için milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastedenler hezimete uğramaya devam edecektir.

Son dakika... Terör baronlarına nefes aldırmıyoruz... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin tepelerine biniyor, inlerini başlarına geçiriyoruz

Törende hak sahibi 26 kişiye madalyaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi

 

BAKMADAN GEÇME!