Tekirdağ'da kimya fabrikasında yangın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2023 16:19

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir fabrikada çıkan yangında, alevler fabrikayı sardı. Fabrikada zaman zaman patlamalar da yaşanırken çıkan dumanlar kentin birçok yerinden görüldü. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, fabrikada incelemelerde bulunurken, yangının elektrik kaynaklı olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yer alan Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir kimya fabrikasında çıkan yangın, fabrikayı sardı.

Tekirdağda kimya fabrikasında yangın

'POLİS EKİPLERİ ÇEVREDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI'

Gökyüzünü dumanların kapladığı yangında zaman zaman patlamalar yaşanırken itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

YANGININ SEBEBİ BELLİ OLDU

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Veliköy Mahallesi’nde yer alan Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Rüzgar Kimya isimli fabrikada meydana gelen yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım yangının çıkış nedeninin elektrik kaynaklı olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Tekirdağda kimya fabrikasında yangın

Yıldırım açıklamasında, “Değerli arkadaşlar hepimize tekrar geçmiş olsun. Şu anda olay yerindeyiz. Gördüğünüz gibi yangın ilk çıktığı andaki kadar güçlü değil ama yanmaya devam ediyor. Çünkü içerideki kimyasalların miktarını tam olarak bilmiyoruz ve onlar yanıp bitene kadar da herhalde bir miktar daha devam edecek,öyle görünüyor. Arkadaşlarımız bütün tedbirleri aldılar. Büyükşehir Belediyesi’nden, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nden ve diğer organize sanayi bölgelerinden itfaiye araçları yangın söndürme personelleriyle birlikte burada görev yapıyorlar. İstanbul itfaiyesinden 10 araç geliyor. İnşallah onlarla birlikte etrafa herhangi bir tehlike oluşturmadan tamamı söndürülecektir. Sizin de bildiğiniz gibi araç içi bir takım temizleme malzemeleri, airosollu bir takım ürünler, kimyasal ürünler burada imal edilmekteydi. Tabii bunların üretiminde kullanılan kimyasal malzemeler de şu anda yanıyor, bir taraftan da onların bitmesini bekliyoruz. Etrafa herhangi bir sıkıntı vermeden söndürme gayreti içerisindeyiz. Yangının çıkış nedeniyle ilgili net bir bilgimiz yok. Fabrika sahiplerinin de bu konuda net bir bilgisi yok. Tabii ki airosollu ürünler çabuk parlayabilen ürünler, burada çok dikkatli çalışılıyor. Büyük bir ihtimalle elektrik ile alakalı bir sorunun olabileceğinden bahsettiler. Ekipler incelemelerini devam ettiriyorlar ama şu anda içeriye girmek mümkün değil. Tamamen söndükten sonra yapılacak incelemeler ve araştırmaların ardından yangının çıkış sebebi ortaya konulacaktır. Arkadaşlarımız yangının yan taraftaki fabrikaya sıçramaması için tedbirlerini alıyorlar. Şu anda bir tehlike görünmüyor. İnşallah içindeki malzemeler kısa sürede sönecektir” dedi.

Haberin Devamı

Tekirdağda kimya fabrikasında yangın

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir kimya fabrikasında çıkan yangına, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında yer yer patlamaların yaşandığı fabrikaya AFAD ekipleri sevk edilirken, jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaralananın olmadığı belirtilen yangında fabrikada büyük hasar meydana geldi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla 1.5 saatte kısmen  kontrol altına alındı. Tesis içinde kalan bölümlere müdahale devam ediliyor.

Tekirdağda kimya fabrikasında yangın

Haberin Devamı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, yangına müdahale etmek için İstanbul'dan 10 itfaiye ekibi istediklerini belirterek, fabrika içinde söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yıldırım, yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını ve bu konuda da çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Tekirdağda kimya fabrikasında yangın

Tekirdağda kimya fabrikasında yangın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!