Dehşet dakikaları… Sütlüce’de boşaltılan bina çöktü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 10:35

İmrahor Caddesi üzerinde bulunan bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle 4 katlı binada boşaltıldı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bina bir süre sonra büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme tehlikesinin yaşandığı binanın sahibi Emin Ertürk "Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım" diye konuştu. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da, "Evi çöken bütün vatandaşımızın durumu bize aittir, bizim misafirimizdir. Onların bu geçici sürede hayata nasıl entegre olacaklarını biz koordine edeceğiz, yarım saat sonra toplantı yapıyoruz" dedi. Binayı son anda terk eden vatandaşlardan biri "Bir gümbürtü bir toprak bir ses... Sanki bomba patladı. Canımızı zor kurtardık. Hiç bir şey alamadım. Ben giriş kattayım.'Bina çöküyor' diye diş fırçamı attım yalın ayak dışarı fırladım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Sütlüce Fuadiye Sokak'taki bir apartmanın altında toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, bina yakınındaki caddeyi trafiğe kapatırken, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Toprak kaymasının devam ettiği gözlenirken, çevredekilerin korku dolu gözleri arasında bina büyük bir gürültüyle çöktü. 

Bina tahliye edilirken, çevredeki apartmanlar da tedbir amacıyla boşaltıldı.

 Çevre sakinlerinden Gamzenur Tazegül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ses üzerine dışarı çıktığını belirterek, "Karşıdaki binanın yıkıldığını gördük. Polisler, bizim binanın da çökme riski olduğunu söyledi." dedi.

Yazgülü Cenan ise sesle irkildiklerini kaydederek, "Yan taraftaki binada toprak kayması olduğunu gördük. Şu an gözümüzün önünde bina kayıyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Dehşet dakikaları… Sütlüce’de boşaltılan bina çöktü

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI: ''RUHSATI, İSKANI OLMAYAN BİR BİNA''

Bu arada Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "3 binada tehlike yaşıyoruz. 1994'te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina, yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor" dedi. 

 Demircan, "Evi çöken bütün vatandaşımızın durumu bize aittir, bizim misafirimizdir. Onların bu geçici sürede hayata nasıl entegre olacaklarını biz koordine edeceğiz, yarım saat sonra toplantı yapıyoruz" diye konuştu. 

BİNA SAHİBİ: ''ARDA TURAN BURADA KARDEŞİ ADINA BİR OTEL İNŞAATINA BAŞLADI''

Çökme tehlikesinin yaşandığı binanın sahibi Emin Ertürk, ''Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım. Bina benim. Orada kiracılar var. Tek sevindiğim orada kimsenin olmaması şu an. Mal bile ikinci derecede bu durumda. Şu an canımız kurtuldu ona seviniyoruz'' diye konuştu. 

Haberin Devamı

Dehşet dakikaları… Sütlüce’de boşaltılan bina çöktü

BİNA YIKILDIKTAN SONRA GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Sütlüce İmrahor Caddesi'nde çöken binanın etrafındaki binalarda oturan vatandaşlar tahliye edildi. Dışarıda bekleyenler binanın yıkıldığı anda gözyaşlarına boğuldu. Yıkılan binanın çevresinde bulunan binalardaki oturanlar ve tahliye edilen vatandaşlardan bazıları binanın kayma anlarında yaşadıklarını anlattıllar. Yıkılan binanın yanındaki binalardan birinde oturan bir kadın, "Bir gümbürtü bir toprak bir ses... Sanki bomba patladı. Canımızı zor kurtardık. Hiç bir şey alamadım. Ben giriş kattayım.'Bina çöküyor' diye diş fırçamı attım yalın ayak dışarı fırladım. Zaten binaların arasında boşluk vardı. Biz binamız çöker diye düşünüyorduk önceden" dedi.

Haberin Devamı

Başka bir kadın da "Gürültüye kalktık canımızı zor dışarıya attık. Çatlaklar için uyardık. Belediyeye şikayet ettik. Dilekçe verdik. Kimse oralı olmadı. Şimdi de evlerimize giremiyoruz" ifadelerini kullandı.

'ACİL EYLEM PLANI ÇÖKEN EVDE YAŞAYANLARI İSKAN ETMEK'

Beyoğlu Sütlüce'de çöken binanın sakinlerini teselli eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bundan sonra önümüzdeki acil eylem planı çöken evin yaşayanlarını bir yerlerde iskan ettirmek. Buradaki yaraları saracağız. Burada yaşayanların gelecekte ne yapacaklarını planlayacağız. Bu otel olabilir onları konuşacağız. Yaşamlarına rahat edecekleri ortamı hazırlayacağız. Bir yandan da diğer işlemleri konuşacağız. Buradaki yaraları saracağız. Burada yaşayanların gelecekte ne yapacaklarını planlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

FUTBOLCU ARDA TURAN ARSAYI 4 MİLYON DOLARA ALMIŞTI

Arda Turan, geçtiğimiz yıl İstanbul Sütlüce'de otel yaptırmak maksadıyla 4 milyon dolara arsa satın almıştı. Bölgedeki toprak kaymasına neden olduğu iddia edilen otel inşaatının Arda Turan'a ait olduğu öğrenildi.

Genellikle gayrimenkule yatırım yapan futbolcu Arda Turan, İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Sütlüce semtinde aldığı araziye otel yaptırıyordu. 

OTEL İŞİNE DE GİRECEKTİ

Birikimlerini genellikle gayrimenkul ve arsa alarak değerlendiren Arda Turan, otelcilik işine girmeye karar vermiş ve İstanbul-Sütlüce'de aldığı arsaya otel yaptırmaya başlamıştı.

Yatırımını emlak ve e-ticarete yapan Arda Turan daha önce de Levent ve Ataköy’den aldığı lüks dairelerle adını duyurmuştu. “Ailem Bayrampaşa’dan başka yerde rahat edemez” diyen Arda Turan’ın doğup büyüdüğü Bayrampaşa’daki semtte arsa satın aldığı ve iki blokluk bir site inşaatına başlandığı da biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!