Son dakika... Sahnede acı ölüm! Türkü söylerken bir anda yere yığıldı: Ramazan Günay hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2021 13:22

Rumeli müziğinin sevilen isimlerinden Ramazan Günay, Zeytinburnu'nda çıktığı sahnede kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan 71 yaşındaki Günay hayatını kaybetti. Günay, Küçükçekmece'de son yolculuğuna uğurlandı. 55 yıllık müzik hayatına yüzlerce türkü sığdıran Günay, TV kanallarında program yapıyordu.

Haberin Devamı

Zeytinburnu Belediyesi'nin 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlediği '17. Yöresel Günler' etkinliğinin 7. gününde Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği sahne aldı.

Yöresel ikramların ardından konser alanındaki sahneye Rumeli'nin sevilen şarkıcılarından Arif Şentürk ve Ramazan Günay birlikte el ele çıktı. İki sanatçı 'Aman doktor' türküsünü söyledikleri sırada sanatçı Ramazan Günay bir anda yere yığıldı. Uzun süre kendisine kalp masajı yapılan Günay daha sonra hastaneye kaldırıldı. 71 yaşındaki sanatçı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Vefat haberinin 15 Temmuz Meydanına ulaşmasının ardından Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un talimatıyla gece iptal edildi.

55 yıllık müzik hayatına yüzlerce türkü sığdıran Ramazan Günay, TV kanallarında program yapıyordu. 

Haberin Devamı

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Günay'ın için ikindi vakti Küçükçekmece Sultan Murat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, birlikte sahne aldığı Arif Şentürk başta olmak üzere yakınları, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Günay için cenaze namazı kılındı, helallik alındı. Günay, törenin ardından Kanarya Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi. 

Son dakika... Sahnede acı ölüm Türkü söylerken bir anda yere yığıldı: Ramazan Günay hayatını kaybetti

"ÇOK DEĞERLİ BİRİYDİ"

Birlikte sahne aldığı Arif Şentürk, "Dün akşam Zeytinburnu'nda yöresel gecemiz vardı. Dün akşamki gecemizde Rumelilere ait bir geceydi. Ramazan kardeşimiz de Rumelili olduğu için biz Rumeliler sahneye çıktık. Ben Ramazan, Sabriye Sait, Fuat Erenoğlu güzel bir gece geçirdik ama akşamın sonu maalesef hüsranla sonuçlandı. Çok değerli biriydi. Allah sevenlerine ailesine sabır versin."dedi.

Ses sanatçısı Fuat Erenoğlu, "Ramazan çok değerli bir sanatçımızdı, o bir çınardı. Ramazan hastanedeyken, 'iyiye doğru gidiyor' dediler. Ramazan vefat etti dediğimde orası çığlık oldu. 5 bin kişi vardı. "ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!