Son dakika... Konya, Tunceli, Isparta ve Çanakkale'de okullara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Konya, Tunceli, Isparta  ve Çanakkalede okullara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2022 09:30

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 9 ilçede yüz yüze eğitime bugün 1 gün ara verildi. Çanakkale il genelinde, Isparta'nın Yalvaç ile Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Haberin Devamı

KONYA

Konya’da yoğun kar yağışı nedeniyle Seydişehir, Hüyük, Ahırlı, Akören, Bozkır, Yalıhüyük, Derebucak, Taşkent ve Hadim ilçelerinde eğitime bugün itibariyle 1 gün süreyle ara verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Seydişehir, Hüyük, Ahırlı, Akören, Bozkır, Yalıhüyük, Derebucak, Taşkent ve Hadim ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle 12 Ocak 2022 Çarşamba günü ilk, orta, lise tüm okullarımız, rehabilitasyon merkezleri, halk eğitim kursları, tüm özel resmi kurslar ile işletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerimiz için ve engelli ve hamile çalışanlar için ilçe hıfzıssıhha kurullarınca tatil kararı alınmıştır. Okullarımız uzaktan eğitim yapacaktır" denildi.

Ayrıca ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla merkez Selçuklu ilçesi Tepekent ve Başarakavak Mahallelerinde de eğitime 1 gün ara verildi.

Haberin Devamı

Konya'yı Antalya'ya bağlayan kara yolunun Alacabel mevkisinde ise ulaşım kar yağışı nedeniyle güçlükle sağlanıyor. Polis de zincirsiz ve kar lastiksiz araçların geçişine izin vermiyor. Belediye ve karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarına sürdürürken, bazı bölgelerde ise elektrik hattı kablolarının kopması sonucu elektrik kesintilerini yaşandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de bugün beklenen kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

Konuyla ilgili Çanakkale Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada; “Olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle 12 Ocak 2022 Çarşamba günü, ilimiz genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilecektir. Yine il genelinde köy okullarımızda da (bu okullarda görev yapan öğretmenlerimizin birçoğu il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için) yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verilecektir. Bu kapsamdaki öğrencilerimiz, eğitimlerine EBA üzerinden devam edebileceklerdir. Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararı, oluşan şartlara göre ilçe bazında Kaymakamlıklarımızca değerlendirilerek alınacak olup, bu kararlar en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ayrıca, aynı gün il genelinde kronik hastalığı bulunan personeller, hamile personeller ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacaklardır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

TUNCELİ

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ovacık ilçesinde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildiği, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ISPARTA

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kocagöncü, dün gece başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Kaymakam Haluk Şimşek'in onayıyla ilçe merkezi, köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Uzaktan eğitimin süreceğini belirten Kocagöncü, taşımalı eğitimin yoğun olduğu ilçede herhangi üzücü bir olay yaşanmaması için yüz yüze eğitime ara verildiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!