Son dakika: El Bab'dan yürek yakan haber.. Rus uçağı vurdu...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: El Babdan yürek yakan haber.. Rus uçağı vurdu...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 14:52

El Bab'tan acı haberler geldi. TSK Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatı bölgesinde bu sabah Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı sırasında kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya bomba isabet ettiğini; üç askerin şehit olduğunu ve biri ağır 11 askerin de yaralandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Dün 5 askerin şehit olduğu El Bab'dan yine yürek yakan haberler geldi. TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 0840 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır" denildi.

Açıklamada Rus yetkililerin sözkonusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini ilettikleri belirtilerek, "Olayla ilgili inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir" denildi. 

Haberin Devamı

Aynı olayla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulunduğu açıklandı. Kremlin kısa bir süre önce Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdikleri bir telefon görüşmesinde DEAŞ'a karşı askeri koordinasyonu artırmak konusunda anlaştığını duyurmuştu.

                             -                                                         -                                                 - 

AİLEYE HABER VERİLDİ

El Bab'da şehit düşen askerlerden birinin Tankçı Uzman Çavuş Mehmet Şahin olduğu öğrenildi. 25 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Mehmet Şahin’in yaklaşık 2 yıl önce TSK’ya katıldığı ve tankçı olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit haberinin alınmasının ardından acı haberin verileceği anne Asiye ve baba Abdurrahman Şahin’in, diğer çocuklarını ziyaret için Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde oldukları öğrenildi. Anne Asiye ve baba Abdurrahman Şahin’e acı haber, Bigadiç’teki yetkililer tarafından verildi. 2 erkek 3 de kız kardeşi bulunan Şehit Uzman Çavuş Şahin’in, bekar olduğu bildirildi.

Son dakika: El Babdan yürek yakan haber.. Rus uçağı vurdu...

Haberin Devamı

20 GÜN ÖNCEKİ SALDIRIYI YARA ALMADAN ATLATMIŞ

Şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Mehmet Şahin’in (25) yaklaşık 20 gün önce içinde bulunduğu tankın, DEAŞ’lı teröristlerin gerçekleştirdiği bombalı saldırıda isabet aldığı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Şahin’in bu saldırıyı yara almadan atlattığı ve izin için memleketi Elbistan’a gelip, tekrar birliğine döndüğü bildirildi.

ADANA'YA 2. ŞEHİT ACISI

El Bab'da şehit düşen askerlerden uzman onbaşı Emre Mücahit Topal’ın acı haberi Adana’da oturan ailesini yasa boğdu.

Uzman onbaşı 26 yaşındaki Emre Mücahit Topal’ın şehit olduğu haberini askeri yetkililer, merkez Yüreğir İlçesi Yenidoğan Mahallesi’nde oturan ailesine bildirdi. Acı haberi alan anne Sema ile baba Salih Topal gözyaşlarına boğuldu.Diyarbakır’daki birliğinde operasyon için El Bab’a gittiği belirtilen Topal’ın 2 yıllık asker ve bekar olduğu bildirildi. Ailenin evinin önüne ise Türk bayrakları asıldı. Emre Mücahit Topal’ın cenazesinin yarın memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

SAKARYA'YA ŞEHİT HABERİ...

Son dakika: El Babdan yürek yakan haber.. Rus uçağı vurdu...

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen sözleşmeli tankçı er Ömer Akkuş'un Sakarya'daki ailesine acı haber ulaştı. Akkuş'un El Bab'da şehit düştüğü haberi, Kaynarca ilçesi Uzakkışla Mahallesi'nde ikamet eden baba Mahmut ve anne Ayşe Akkuş'a, Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, askeri erkan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi.
Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, burada toplanan şehidin yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Bu arada 8 kardeş olduğu öğrenilen şehidin, şehadet haberini öğrenince fenalaşan yakınlarına 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

5 askerin daha şehit düşmesiyle, Fırat Kalkanı Harekatının başladığı geçen 24 Ağustos’tan bu yana şehit düşen asker sayısı 66’ya yükseldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!