Son dakika! Edirne'nin Enez ilçesinde sağanak sele dönüştü! Acı haber geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2021 09:28

Edirne'nin Enez ilçesinde sağanak etkili oldu, su baskınları nedeniyle ev ve yollarda mahsur kalan 11 kişi kurtarıldı. Sultaniçe köyünde yaşayan Murat Güneş (75) sel sularına kapılarak kayboldu. Selde kaybolan Güneş'in cansız bedenine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Enez ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, sel ve su baskınlarına neden oldu. Kuvvetli yağış nedeniyle Enez-Keşan kara yolu ekipler tarafından ulaşıma kapatıldı. İlçeye bağlı Sultaniçe, Gülçavuş ve Vakıf köylerinde de taşkınlar oldu, bazı evler ile yollar su altında kaldı.

Sultaniçe köyünde sele kapılan Murat Güneş, kayboldu. Sel nedeniyle bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, Orman İşletme ekipleri sevk edildi. Ekipler, Güneş’i arama çalışmalarını sürdürüyor. AFAD ekipleri, araçlarında ve evlerinde mahsur kalan 11 kişiyi kurtardı. Yetkililer, kuvvetli yağışın etkisini yitirmeye başladığını belirterek, bölgede çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ACI HABER GELDİ

Edirne’nin Enez ilçesinde meydana gelen selde Sultanice köyünde suya kapılıp kaybolan Murat Güneş’in cansız bedeni bulundu. AFAD ekiplerinin evinin yakınında bulduğu Güneş’in cenazesi Enez Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

KOMŞUSU O ANLARI ANLATTI

​Edirne'nin Enez ilçesinde sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Murat Güneş'in, telefonda son konuştuğu kişi olan komşusu Seçkin Dur'a, "Beni buradan helikopterden başka bir şey kurtaramaz" dediği ortaya çıktı. Dur, şöyle konuştu:

"Gece saatlerinde hayvanlarımı dolaştırmaya çıktım. Onun evinin tarafından bir ses geldi. Telefonla aradım, evini su bastığını söyledi. Hiçbir yere gitmemesini, onu kurtaracağımı söyledim. O da bana 'Beni buradan helikopterden başka bir şey kurtaramaz' dedi. Sonra AFAD geldi ama kendisini bulamadı. Ben de telefonla tekrar aradım ama ulaşamadım."

'UZUN ZAMANDIR BÖYLE YAĞMAMIŞTI'

Sultaniçe köyünde yaşayan Dilber Üzüm de, "Normalde dereden bu kadar çok su gelmezdi. Ama dere de buraya kadar taştı. En son benim hatırladığım 2000'lerin başında bu kadar yağmur yağmıştı. Uzun zamandır böyle yağmamıştı. Evimizi su basmadı ama alt merdivenlerime kadar su geldi. 8 yaşında kızım var, o çok korktu" dedi.

VALİ CANALP BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Bu arada, Edirne Valisi Ekrem Canalp da selin yaşandığı ilçelere giderek incelemelerde bulundu. Vali Canalp, hayatını kaybeden Murat Güneş'in ailesi ve köylülere de başsağlığı dileğinde bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!