Son dakika! Datça'da orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 19:14

Muğla'nın Datça ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgedeki otluk alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına salındı. Yapılan ilk incelemelere göre yangının elektrik nakil hattından dolayı çıktığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Yangın, Datça ilçesi Kargı mevkiinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Son dakika Datçada orman yangını

Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahale etmeye başladı.

Son dakika Datçada orman yangını

Yangının otluk ve makilik alanda etkili olduğu öğrenilirken, yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli 6 helikopter ve 6 uçak havadan müdahale etti.

Haberin Devamı

Son dakika Datçada orman yangını

OGM'DEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğünden sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, "Datça'da makilik alanda meydana gelen orman yangınına ormanın kahramanları müdahale ediyor. Ayağınıza taş değmesin” ifadelerini kullandı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI 

Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına salındı. Yangının yerleşim bölgesine tehdit oluşturmadan kontrol altına alındığı belirtildi. Yapılan ilk incelemelere göre yangının elektrik nakil hattından dolayı çıktığı tespit edilirken, yangında 25 hektarlık alan zarar gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!