Son dakika... Cumhuriyet Gazetesi davasında ara karar açıklandı: Kadri Gürsel'e tahliye

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Cumhuriyet Gazetesi davasında ara karar açıklandı: Kadri Gürsele tahliye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 20:18

Cumhuriyet davasında taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel'in de arasında olduğu 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Savcının talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar; Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kadri Gürsel'in ise tahliye edilmesine karar verildi. Tahliye sonrasında açıklama yapan Gürsel, "Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum, bize bir kez daha dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Çok fazla sevinecek bir durum da yok. Haksız mesnetsiz suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu." diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika... Cumhuriyet Gazetesi davasında ara karar açıklandı: Kadri Gürsele tahliye
Cumhuriyet gazetesi yazar, yönetici, muhabir ve çalışanlarının yargılandığı davanın 3'üncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel'in de arasında olduğu 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme savcının görüşüne karşı sanık ve avukat beyanlarıyla devam etti.

ARA KARAR AÇIKLANDI: KADRİ GÜRSEL'E TAHLİYE

Savcının talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar; Ahmet Şık, Murat Sabuncu, Akın Atalay, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Gazeteci Kadri Gürsel'in ise tahliye edilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Mahkeme tahliye taleplerinin değerlendirilmesi için 22.30'a kadar ara verdi. Kadri Gürsel'in ise tahliye edilmesine karar verildi.

Duruşma 31 Ekim saat 09.30'a ertelendi.

Son dakika... Cumhuriyet Gazetesi davasında ara karar açıklandı: Kadri Gürsele tahliye
Cumhuriyet gazetesi yayın danışmanı ve köşe yazarı Kadri Gürsel’i cezaevi önünde ailesi, yakınları, çalışma arkadaşları ve milletvekillerinin bulunduğu kalabalık karşıladı.

TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Kadri Gürsel, tahliye sonrası cezaevi önünde şöyle dedi:

"Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum, bize bir kez daha dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Bu kamuoyu bu sayede oluştu. Geride bıraktığım dört arkadaşım adına da bunları size iletiyorum. Çok fazla sevinecek bir durum da yok. Haksız mesnetsiz suçlamalarla tutuklanan Cumhuriyet çalışanları söz konusu."

 Eşi Nazire Kalkan Gürsel ise buruk bir sevinç yaşadığını söyleyerek, "İçerdeki ve dışardaki bütün arkadaşlarım için ben bugün şunu söylüyorum, Adalet yerini buldu diyemem. Çünkü adalet yerini buldu diyecek bir dava değil bu" diye konuştu. 

Haberin Devamı

Son dakika... Cumhuriyet Gazetesi davasında ara karar açıklandı: Kadri Gürsele tahliye

STAR VE AKŞAM GAZETELERİNE SUÇ DUYURUSU

Star ve Akşam Gazeteleri'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı, "Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi" şeklindeki atılan twitlerle ilgili mahkeme başkanı; "Star ve Akşam gazetelerinin kendi kendine işgüzarlık yaparak yorum yapması, öngörüde bulunması ile ilgili basın bürosuna suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!